Terug naar het blog overzicht

Teamleader CRM. Klantenbeheer was nog nooit zo overzichtelijk!

Wat is CRM nu eigenlijk?

CRM staat voor Customer Relationship Management. Dit betekent inspanningen doen om je klantenrelaties op te volgen en te beheren, gebruikelijk aan de hand van een gegevensdatabase.

Om klanten beter te begrijpen leg je als bedrijf best een database aan waar je zoveel mogelijk relevante gegevens van klanten of leads opslaat. Deze gegevens ga je dan gebruiken om je communicatie met je klant te optimaliseren. Dit gaat van demografische gegevens zoals naam en adres tot minder voor de hand liggende gegevens zoals soort karakter of andere persoonlijke notities. Dit klinkt allemaal erg technisch, maar hoe helpt die informatie in de realiteit? Ten eerste kan je op basis van deze gegevens gemakkelijk segmenten maken onder je klanten. Vervolgens kan op specifieke segmenten ingespeeld worden door middel van aangepaste marketingtechnieken. Een eenvoudig voorbeeld is een gedifferentieerde nieuwsbrief voor mannen en vrouwen, die focust op kenmerken die door elk van de geslachten als belangrijkst beschouwd wordt.

contactinfo3

Hoe kan Teamleader u helpen met CRM?

In onze CRM-database kan u bedrijven en contacten opslaan. Contacten kunnen gekoppeld worden aan bedrijven en een functie toegekend worden. U kan elk contact een eigen tag geven (bvb. klant, leverancier of partner), zodat u later gemakkelijk contacten kan groeperen volgens eigenschappen. Gebruikt u momenteel een andere CRM en wil u uw gegevens overzetten? Dat gaat! Via import van een CSV-bestand kan u probleemloos uw contacten overzetten naar de Teamleader database zonder dat belangrijke gegevens verloren gaan!

crmblog_update

 

Tracking

Een belangrijke eigenschap aan een nuttig CRM-systeem is het kunnen zien welke interacties u eerder had met een contact. Daarom hebben we een tracking geïntegreerd die elke interactie met elke klant opslaat in een tracking feed.

Wanneer u informatie van een contact aanpast, een telefoongesprek voert of de klant een factuur betaalt, kunnen alle wijzigingen en interacties opgevolgd worden in de individuele tracking per contact. Op deze plaats worden alle interacties en wijzigingen in verband met het contact opgeslagen en het tijdstip bijgehouden. Zo kan u bijvoorbeeld altijd terugvinden wie al een meeting had met de klant, of het moment opzoeken wanneer de klant een factuur betaalde. In deze tracking kan ook gefilterd worden op verschillende elementen zodat u alles steeds gemakkelijk terugvindt.

De Teamleader Agenda

Naast contacten toevoegen kan u ook telefoongesprekken, vergaderingen en taken plannen in de agenda. Dankzij de Teamleader Agenda houdt u gemakkelijk het overzicht over uw dagelijkse planning en die van uw collega's!  De Teamleader agenda en contacten kunnen gesynchroniseerd worden met iCloud, Outlook, met de Google Agenda en zelfs op uw smartphone indien u dat wenst. Deze integratie zorgt ervoor dat u altijd en overal in contact kan blijven met uw klantendatabase en uw agenda's geen tegenstrijdigheden aangeven.

kalender

Dit was slechts een greep uit het aanbod. Om alle functies van Teamleader CRM te ontdekken nodigen we u uit om de demo uit te testen! Wanneer u geïnteresseerd bent in een demonstratie van Teamleader op een locatie naar uw keuze kan u contact opnemen via info@teamleader.be of via het nummer +32 9 351 53 60.

Over de auteur

Vicky Van Riel - Marketing

Als kunstwetenschapper met roots in de psychologie weet Vicky niet alleen waar de betere film over gaat, ze kan ook perfect uitdrukken wat ze erbij voelt. Voor haar marketingfunctie beroept ze zich bovendien op een uitgebreide retailachtergrond. Vicky beweert van wielrennen te houden, al heeft niemand haar ooit van Amsterdam naar Gent zien fietsen.

Blijf op de hoogte van Teamleader en ontvang alle nieuwtjes als eerste!