Teamleader Blog Article

7 boeken voor succesvol ondernemen in het mkb

7 boeken voor succesvol ondernemen in het mkb

Lezen. Wie doet dat nu nog? Verder dan het scannen van e-mailnieuwsbrieven en krantenkoppen komen de meeste ondernemers niet. Er is echter veel interessante en leerzame non-fictie voor ondernemers op de markt. Bekijk hier 7 must-read boeken.

‘Te weinig tijd’ is een veelgehoord excuus om niet aan lezen toe te komen. Toch is het lezen van non-fictie ontspannend en maakt jou een nog betere ondernemer. We zetten hier de 7 must-read boeken op een rij voor het mkb. Geen zin om te lezen? Check dan eens dit artikel over podcasts.

“Nooit Af”  - Martijn Aslander en Erwin Witteveen

7mustreads_Inline1_nooitaf.png

In de meeste organisaties is er geen tijd meer voor het eerst-overdenken-dan-voorbereiden-dan-uitvoeren-traject. Nooit Af leert ons dat mensen en organisaties altijd in ontwikkeling zijn en zich dus in een “permanent beta”-modus bevinden. Bedrijven moeten zich continu aanpassen om het bestaansrecht te waarborgen, hetzelfde geldt voor ons werk, het schoolsysteem, de zorg en de overheid.

 

“Sprint: How to solve big problems and test new ideas in just five days” - Jake Knapp, John Zeratsky en Braden Kowitz

7mustreads_Inline2_sprint.pngSprint is een praktische gids voor kleine en grote teams, startende start-ups en traditionele corporates. Het boek is voor ondernemers met kansen, problemen of ideeën die vandaag een antwoord nodig hebben. De schrijvers nemen je mee achter de schermen van Amerika’s meest fascinerende start-ups waar we zien hoe zij problemen binnen een week omzeilen. Een boek vol verrassende ideeën.

 

“The Lean Startup” - Eric Ries

7mustreads_Inline3_theleanstartup.pngWil jij beter en sneller zakelijke beslissingen maken? The Lean Startup laat bedrijven inzien hoe je succesvol kunt zijn in een risicovol landschap. Het gaat om klantgericht te werk gaan en blijven testen of je product nog aansluit bij de doelgroep. Continue innovatie is volgens Eric Ries de enige manier om een succesvol bedrijf neer te zetten en te behouden.

 

“Onze ijsberg smelt!” - John Kotter en Holger Rathgeber

7mustreads_Inline4_onzeijsbergsmelt.pngEen kolonie van 286 pinguïns leeft op een smeltende gletsjer. Wat gebeurt er als duidelijk wordt dat hun leefgebied smelt? Iedere pinguïn reageert op zijn eigen manier en komt met zijn eigen oplossing. Samenwerking blijkt echter de enige oplossing te zijn. Een boek - met illustraties! - over hoe je als team of organisatie om kunt gaan met veranderingen en crisissituaties en samen nieuwe kansen creëert.

 

“Businessplan op 1 A4” - Marc van Eck en Ellen Leenhouts

7mustreads_Inline5_businessplanop1a4.png‘Een praktisch boek voor iedereen die een businessplan wil schrijven,’ aldus de auteurs. Voor ondernemers die hun dromen om willen zetten in goede plannen. Hierbij wordt uitgegaan van de OGSM-methodiek. Dit staat voor Objective, Goals, Strategies en Measures. De lezer van het boek krijgt veel uitleg en voorbeelden met als doel een businessplan op 1 A4 te schrijven.

 

“Klanten zijn eigenlijk nét mensen” - Jos Burgers

7mustreads_Inline6_klantenzijneigenlijknetmensen.pngEn 99 andere eyeopeners voor klantgericht werken. Dit boek bestaat uit een reeks columns waarin de schrijver je een spiegel voorhoudt. Want het gaat nogal eens mis in klantcontact en dat kan vaak voorkomen worden. Je zal versteld staan van de manier waarop klanten verleid willen worden - daar komt geen brochure of duur woord aan te pas!

 

“Business Bloopers” - Frans Reichardt, Ed van Eunen en Thijs van Eunen

7mustreads_Inline7_businessbloopers.pngDenk jij dat jij de enige bent die fouten maakt? Echt niet! Wij schreven recent over onze fouten (Failing Forward) en in dit boek lees je er nog 175. Fouten maken is niet erg, zolang je er maar van leert - dat is de belangrijkste les van Frans Reichardt. Ondernemen blijft, ook na tientallen jaren, een zaak van falen en opstaan. Klinkt dit je bekend in de oren? Dat kan! Leren van je fouten was een belangrijk onderdeel van De Tijdstrijd.

 

 

Heb je nu echt geen tijd om iedere maand een boek te lezen? Probeer dan eens ons uitgebreide CRM-systeem. Deze tool helpt je productief en efficiënt werken.  Handig toch? Zo werk je én slimmer, én heb je meer tijd - kun je eindelijk eens een boek lezen.

Ontdek onze CRM module