Teamleader Blog Article

Aanpassing factuurstatistieken, uitbreiding facturatieherinneringen

Aanpassing factuurstatistieken, uitbreiding facturatieherinneringen

Aanpassing factuurstatistieken

stats_fact

Deze week maakten we een kleine aanpassing aan de factuurstatistieken op het overzicht van alle facturen. Navigeert u naar ‘Facturen’, dan ziet u rechtsbovenaan een kader staan met daarin twee bedragen staan: het bedrag van onbetaalde facturen en het bedrag van onbetaalde facturen die te laat betaald zijn. Deze bedragen werden tot voor kort exclusief btw berekend en hielden geen rekening met gedeeltelijke betalingen. Daarin ligt onze wijziging: vanaf nu worden deze bedragen inclusief btw weergegeven en zullen de statistieken vanaf nu wel rekening houden met gedeeltelijk betaalde facturen.

Uitbreiding facturatieherinneringen

Met een update aan de facturatieherinneringen hebben deze week enkele nieuwe mogelijkheden gecreëerd. We lijsten ze hier graag even voor u op:

  • Segmenteren op automatische herinneringen: vanaf nu is het mogelijk om een segment te maken op basis van ‘automatische herinnering verstuurd’. Hiermee kunt u snel te weten komen naar welke klanten er al één of meerdere automatische herinneringen werden verzonden.
  • Intrest- en rappelkosten aanrekenen: stel in dat er vanaf een bepaalde herinnering automatisch ook intrest- en rappelkosten in rekening gebracht moeten worden. Dit kan via Instellingen > tabblad Facturen > Automatische herinneringen. Bij het aanmaken of wijzigen van deze herinneringen zal u twee nieuwe opties zien staan om de intrest- en rappelkosten bij te rekenen.

    stats_fact2

  • factuurOnHoldFacturen on hold plaatsen: zet vanaf nu facturen die even uitstel krijgen op on hold, zodat de gefactureerde geen onnodige herinneringen krijgt. De automatische herinneringen die ingepland staan, zullen op schema verstuurd worden zodra u de factuur weer ‘ontdooit’. Stel dat er morgen een automatische herinnering gepland staat, maar dat ik de factuur vandaag op on hold zet, dan zal de volgende automatische herinnering verstuurd worden de dag nadat ik de factuur ontdooi. Een factuur op on hold zetten kan door op de detailpagina bovenaan op het pijltje te klikken (naast het PDF-symbool).

     

  • Extra info bij automatische verzending: op de detailpagina kunt u zien wanneer de volgende automatische herinnering gepland staat. Als u met de muis hierover zweeft, dan kunt u uitgebreidere informatie zien, zoals alle volgende verzendingen en op welke manier ze wordt verzonden (e-mail of bpost).

Aankondiging: nieuwe Teamleader mobile app!

iphone

Met veel plezier kunnen we melden dat onze vernieuwde mobiele app vanaf eind volgende week beschikbaar zal zijn voor zowel Apple en Android tablets in de respectievelijke App Store en Play Store. Bovendien lanceren we naast de tablet-versie ook een geheel nieuwe smartphone-versie! Op die manier kunt u nog mobieler werken met Teamleader!

De nieuwe app heeft een grondige facelift gekregen en bevat ook enkele nieuwe functionaliteiten zoals extra modules (waaronder bijvoorbeeld facturatie en projecten). Ook de snelheid en performantie zijn aanzienlijk verhoogd. Daarnaast bevat de app de reeds bestaande modules CRM, planning en uiteraard ook de mobiele werkbonnen.