Teamleader Blog Article

Aardman: "Teamleader biedt precies de features waarmee we ons salesproces kunnen verbeteren."

Aardman:

Teamleader helpt Aardman meer grip te krijgen op hun salesproces. Lees verder voor het hele verhaal.

Wie? Jason Fletcher-Bartholomew, head of New Business & uitvoerend producent
What? Studio
Teamleader sinds? December 2016
Uitdaging? Een gestroomlijnd salesproces creëren om nieuwe klanten aan te trekken

Academy Award®-winning studio Aardman inspireert al meer dan veertig jaar lang menig creatief talent. Je kent ze misschien van Wallace & Gromit, Shaun het Schaap en Chicken Run. Ze gebruiken storytelling, humor, nauwgezette ambacht en de laatste technologie om originele entertainment en partner content voor merken en reclamebureaus van over de hele wereld te creëren.

Aardman aardman schaap

 

 

 

 

 


Jasen Fletcher-Bartholomew werkt nu dertien jaar bij Aardman en is verantwoordelijk voor het binnenhalen van nieuwe commerciële opdrachten van merken en bureaus. Hij bezoekt op regelmatige basis agencies in Londen en presenteert daar hun werk. Op deze manier probeert hij potentiële klanten bij hun content te betrekken. Daarnaast beheert hij de commerciële producties van Aardman in zijn rol als uitvoerend producent. Hij gebruikt Teamleader dagelijks.

“We hebben alle bronnen op één plek: dat is wat Aardman uniek maakt: van scriptschrijvers tot designers en van editors tot juristen en verkoop - alle magie gebeurt onder hetzelfde dak. We hebben ook een goede mix van productietalent uit alle hoeken van het Verenigd Koninkrijk.”

Aardmans salesproces versnellen om meer deals binnen te halen

aardman“2016 was een uitdagend jaar. Dat is waarom we dieper in ons salesproces gedoken zijn. Bleek dat we teveel achterhaalde systemen gebruikten. Geen enkele kon echt communiceren, daarom was verandering essentieel voor groei van ons bedrijf.”

“De behoefte aan een meer gestroomlijnd salesproces markeerde de start van onze zoektocht naar een CRM-systeem. Dit was in februari 2016. In totaal hebben we drie verschillende systemen geëvalueerd. We hadden vrij duidelijke eisen: we wilden software met een intuïtieve interface die gemakkelijk in gebruik is. In ieder systeem dat we probeerden, hebben we een kleine set data geïmporteerd. We hadden al snel door dat Teamleader de beste optie was door de gebruiksvriendelijkheid en eenvoud.”

Maak een einde aan de wirwar van Excel-sheets

“We waren op zoek naar software dat niet te overweldigend zou zijn zodat het mensen niet zou afschrikken om ermee te werken. Teamleaders basisstructuur bood de juiste functionaliteiten en we konden het aanpassen hoe we wilden.”

“In het verleden gebruikten we voornamelijke logge Excel-sheets, die eigenlijk helemaal niet handig waren. We waren op zoek naar software dat niet te overweldigend zou zijn zodat het mensen niet zou afschrikken om mee te werken. Teamleaders basisstructuur bood de juiste functionaliteiten en we konden het aanpassen hoe we wilden. Dat was verhelderend, want de meeste softwarepakketten bestaan voornamelijk uit mooie elementen die je toch niet gebruikt. We zijn een niche-bedrijf, dus we hebben al die opsmuk helemaal niet nodig.”

Aardmanaardman 6.jpg

 

 

 

 

 

 

“We willen het graag stap voor stap aanpakken en de meeste waarde uit Teamleaders CRM-module halen. Andere features zoals projectplanning en facturatie zijn er wel en kunnen we gaan gebruiken wanneer wij willen.”

“Op dit moment focussen we alleen op CRM om ons salesproces te optimaliseren. De andere functionaliteiten van Teamleader, zoals projectplanning, zien er veelbelovend uit, maar we willen het stap voor stap aanpakken en de meeste waarde uit het CRM-systeem halen. Het is goed dat de extra features er zijn en dat we deze kunnen gaan gebruiken wanneer wij willen.”

“Outlook is diep ingeworteld in het VK, het is daarom cruciaal dat het synchroniseert met Teamleader. Zo’n kleine, maar belangrijke, functionaliteit laat zien wat de waarde is van software voor mijn team. De meeste mensen gebruiken het Teamleader Dashboard om taken op te pakken, meetings in te plannen en calls te maken die automatisch gesynchroniseerd worden met onze e-mails.”

Open samenwerking dwars door het bedrijf

“De tool helpt ons geleidelijk met het verenigen van de afdelingen en stimuleert kennisdeling. Voor Teamleader werkte iedere afdeling op zijn eigen manier, gescheiden van de rest en onze contacten werden ook gefragmenteerd beheerd. Nu is onze data meer transparant en liggen onze workflows meer op één lijn.”

aardman aardman aardman

Wil je de mogelijkheden van een online CRM-tool zoals Teamleader ontdekken en je salesproces van A tot Z managen? Leer hoe Teamleader je helpt met het bedienen van je salespijplijn, samen met projectplanning en facturatie, op een manier die is aangepast voor het mkb.


Geïnteresseerd in Teamleader om je salesproces een boost te geven? Vraag je 14 dagen gratis trial aan en start vandaag nog.

aardman