Teamleader Blog Article

Feature Friday: Automatische antwoorden op tickets per emailadres

Feature Friday: Automatische antwoorden op tickets per emailadres

Nog meer ticketupdates! Naast onze splinternieuwe ticketstatistieken (zie de Feature Friday van vorige week), hebben we ook een update aan de autoreply-functie doorgevoerd. Vanaf nu kun je automatische antwoorden creëren per emailadres, en bij uitbreiding, per taal.

Ter opfrissing: een automatisch antwoord is een antwoord op een ticket dat automatisch wordt gestuurd vanuit jouw naam als een klant je een supportvraag mailt. Het was al altijd mogelijk om meerdere automatische antwoorden op te maken (gebaseerd op bepaalde woorden in de mail), maar tot voor kort werden ze steeds vanuit één adres gestuurd.

Vanaf nu dus niet meer! Indien je meerdere emailadressen met de ticketingmodule hebt gelinkt, dan kun je nu een autoreply per inbox instellen. Stuurt een klant een ticket naar een bepaald emailadres, dan wordt het automatisch antwoord ook uit dit emailadres gestuurd.

 

Je vindt deze feature onder Instellingen > Tickets > Autoreplies. Bij het toevoegen van een autoreply klik je op ‘Geavanceerde opties’ om het emailadres verder in te stellen.

Waarom is dit handig?

Stel dat je bedrijf actief is in drie landen, met elk een andere moedertaal. Omdat je je klanten graag een persoonlijke aanpak biedt, is een antwoord in hun lokale taal zeker een pluspunt.

In dat geval zet je drie verschillende supportadressen op, één per land (support@mycompany.fr, support@mycompany.co.uk, support@mycompany.nl). Deze voeg je toe aan de setup van je ticketingmodule.

Als je dan een automatisch antwoord toevoegt, kun je kiezen aan welk mailadres je dit wilt linken. Kies je bijvoorbeeld je Franse inbox, dan stel je het automatisch antwoord ook in het Frans op. Stuurt een Franse klant je een vraag, dan krijgt hij een mooi automatisch antwoord in zijn eigen taal terug. Customer experience - we live to serve!

Aan de andere kant kun je ook een onderscheid maken tussen een salesinbox en een supportinbox door zowel je info@ en je support@ emailadressen te koppelen aan de ticketingmodule. Zo word iedere lead netjes beantwoord en slipt er geen enkele meer door de mazen van het net!