Teamleader Blog Article

Chatten via een taak, Recurrente taken

Chatten via een taak, Recurrente taken

Chatten via een taak

Een collega wees u onlangs een nieuwe taak toe, maar u heeft geen idee wat de omschrijving wilt zeggen of hoe eraan te beginnen, en uw collega is niet op kantoor aanwezig om uitleg te geven. U staat dus voor een probleem.

Niet langer, want Teamleader introduceert een nieuwe feature: vanaf nu wordt het mogelijk om collega’s om hulp te vragen via een taak dankzij een chatsysteem!

Hoe zit de vork in de steel?

chat1

Stel, collega Jeroen De Wit geeft u een taak, maar u begrijpt niet helemaal wat u moet doen. U klikt op de taak zodat het detailvenster verschijnt. Onderaan in het beschrijvingsvak ziet u een symbool van een tekstballon staan.

Klikt u daar op, dan zal er een dialoogvenster verschijnen in het detailvenster van de taak. In het dialoogvenster ziet u de tekst staan ‘Nieuw bericht plaatsten. Vraag een collega om hulp met het @-teken’. Klikt u hier op, dan kan u een vraag stellen aan één van uw collega’s.

takenBerichtNieuw

Omdat de taak waarover u een vraag wilt stellen werd toegewezen door Jeroen, zal er automatisch  ‘@Jeroen De Wit’ in het dialoogvenster komen te staan. Wilt u de vraag aan een andere collega stellen, kunt u gewoon de naam verwijderen en een nieuwe naam typen, te beginnen met het @-symbool. Teamleader zal u automatisch suggesties van collega’s geven zodra u begint te typen.

chat4

Als u de vraag geformuleerd heeft, klikt u op ‘zend’. Jeroen zal automatisch op de hoogte gesteld worden via mail. Als hij zich de volgende keer inlogt op Teamleader zal hij kunnen reageren op de vraag die u gesteld heeft.

Tip: u kan ook bestand meesturen met uw bericht door ze naar dit venster te slepen via drag en drop.

chat

Recurrente taken 

Nog nieuw deze week in Teamleader is het aanmaken van recurrente taken. Dat zijn taken die om een bepaalde periode steeds terugkeren. Dit is handig als u vaak dezelfde taken op hetzelfde moment moet uitvoeren.

Om een herhalende taak in te plannen, klikt u bovenaan rechts op ‘nieuwe taak’. In de pop-up die verschijnt kan u alle specificaties toevoegen zoals type, beschrijving, einddatum…

Onderaan ziet u ook een nieuwe knop staan waarbij staat ‘Herhalen…’. Als u deze aanvinkt, verschijnt er een nieuw deel in de pop-up waarin u de voorkeuren kan instellen voor een herhalende taak. Eenmaal ingepland, verschijnen de taken automatisch in uw agenda. recurrent events

 

Uitbreiding en vernieuwing integraties

Nog aangepast deze week is het scherm voor integraties, te vinden onder uw persoonlijk menu (rechtsboven onder het pijltje). Als u gaat kijken, zal u naast een nieuwe lay-out ook enkele nieuwe koppelingen zien, alsook enkele koppelingen die in de toekomst zullen volgen.integraties

Bij de nieuwe koppelingen horen onder andere de Google Chrome app en een koppeling met Outlook 2013.

Koppelingen die binnenkort zullen volgen zijn Kerio Connect (een alternatief voor MS Exchange), Dropbox en Skydrive voor cloudopslag en nieuwsbriefdienst Mailchimp.