Teamleader Blog Article

Chrome plugin update, offertes uitsplitsen, zelf je voicemail inspreken

Chrome plugin update, offertes uitsplitsen, zelf je voicemail inspreken

We hebben een vrij uitgebreide Feature Friday voor onze lezers deze week. Onder andere in de uitverkoop:

  • Een update van de Chrome plugin
  • Opsplitsen van offertes in facturen en abonnementen
  • Teamleader Voice: zelf je voicemail inspreken
  • Bijlagen mailen vanuit Teamleader

Chrome logoUpdate Google Chrome plugin

Een nieuwe release deze week is een verbeterde versie van de plugin voor Google Chrome. Deze plugin laat het toe om inkomende en uitgaande e-mail te tracken naar Teamleader. Naast Gmail werkt de plugin nu ook perfect voor de Outlook Web App (enkel Office 365).

De oude plugin wordt automatisch geüpdatet, maar het kan zijn dat je de rechten ervan opnieuw moet instellen. Dit kan je doen via de extensies van Google Chrome (menu rechtsboven > Instellingen). Je zal opnieuw moeten inloggen, maar dit zal dan direct ook de laatste keer zijn dat je dit hoeft te doen. Teamleader zal niet opnieuw vragen om in te loggen om een e-mail te tracken.

Je kan de plugin installeren via Integraties. Meer lezen over de werking van de plugin doe je hier.

Offertes opsplitsen in abonnementen en facturen

Een leuke aanvulling gelinkt aan de deals en abonnementen maakt het je nu gemakkelijker om direct een offerte op te splitsen in een deel abonnementen en een deel gewone facturen.

Je zal zien dat je bij het opstellen van een offerte bij het ingeven van je artikel een nieuwe optie te zien krijgt: ‘Type’. Hiermee definieer je of dit artikel enerzijds een éénmalig artikel is, of anderzijds een terugkerend artikel. In het laatste geval kan je direct aangeven op welke termijn de herhaling voorvalt.


Type offertes


Wordt je deal uiteindelijk aanvaard, dan heb je zoals altijd onder ‘Acties’ de optie om de deal te factureren. Hier zal je de grootste verandering zien.

Je krijgt een nieuw scherm te zien waarin je onmiddellijk een abonnement kan aanmaken - als minstens één van je artikelen herhalend is. Teamleader zal automatisch alle artikelen met dezelfde herhalingsperiode samennemen in hetzelfde abonnement. Zijn er artikelen met een verschillende periodiciteit, dan krijg je de optie om verschillende abonnementen aan te maken. 

Bevat je deal ook nog één of meerdere artikelen die je slechts éénmalig dient aan te rekenen, dan heb je nog twee opties: je factureert het bedrag, of je bezorgt de klant eerst een voorschotfactuur.


Bedragen factureren

Zoals je kan zien op de bovenstaande afbeelding kunnen we kiezen om het éénmalige artikel uit te splitsen in een voorschotfactuur of ervoor kiezen om het bedrag volledig te factureren. Eronder kunnen we indien gewenst een abonnement aanmaken van ons terugkerend artikel, in dit voorbeeld de jaarlijkse hosting.

Spreek je eigen voicemailbericht in - Teamleader Voice

Met Teamleader Voice was het al mogelijk om een voicemailbericht in te stellen als al je lijnen bezet zijn of als iemand na de kantooruren belt. Hiermee kon je simpelweg een tekst typen die dan werd voorgelezen door een bevallige stem. Hoor je toch liever je eigen stemgeluid weerklinken op je antwoordapparaat? Dan kan je nu zelf je voicemailbericht inlezen!


Voicemail inspreken

 

De instelling voor deze voicemail zit ook onder Integraties bij Teamleader Voice. Waar je vroeger de text-to-speech kon ingeven, heb je nu de keuzemogelijkheid om dit ook zelf in te spreken.
Kies je hiervoor, dan krijg je een recordsymbool te zien. Klik hierop en je kan direct je voicemailbericht beginnen inspreken. Ben je klaar, klik je nogmaals. Nadat je voicemail is opgeslagen, kan je hem onmiddellijk herbeluisteren en desgewenst opnieuw opnemen.

Bijlagen mailen vanuit Teamleader

Mailen vanuit Teamleader was al een optie vanaf het prille begin. Je kon ook al een tijdje bestanden toevoegen aan een mail als deze ook terug te vinden waren onder ‘Documenten’ in Teamleader. Omdat dit soms nogal omslachtig was, en vooral dubbel werk, is het vanaf nu mogelijk om rechtstreeks bestanden toe te voegen aan een e-mail vanuit Teamleader.

Bij het opstellen van een e-mail zal je rechts onderaan de optie zien om bijlagen toe te voegen. Klik je erop, dan kan je al documenten die aanwezig zijn in Teamleader selecteren, of ervoor kiezen om documenten toe te voegen rechtstreeks vanop je computer.


Bijlagen mailen