Teamleader Blog Article

Coming soon: Voice over IP met Twilio!

Coming soon: Voice over IP met Twilio!

Voice over IP-telefonie bestaat al langer dan vandaag. Het stelt je in staat om, in plaats van over een klassieke telefoonlijn, te bellen via een internetverbinding. Het voordeel? Je kan om het even waar bellen, zolang je maar een internetverbinding hebt. In een tijdperk waar technologie met rasse schreden vooruitgang boekt is VoIP een handig middel om als bedrijf toch een degelijk klantencontact te onderhouden, zoals Steven Van Belleghem ons wist te vertellen.

Dat weten wij ook, en daarom biedt Teamleader al een tijdje VoIP-oplossingen aan via externe partners. Binnenkort komt daar nog een derde mogelijkheid bij. Met lichte trots maken we je alvast graag warm voor Twilio!

Twilio

Twilio is onze derde in-app feature voor Voice over IP-telefonie. Deze dienst biedt een waaier aan mogelijkheden die we graag kort even toelichten:

• Nummers aankopen
Twilio laat toe om meerdere lokale en internationale nummers aan te kopen. Zo kan je verschillende departementen in een bedrijf elk een eigen nummer toewijzen.

• Ringgroep per team of persoon
Koppel een bepaald nummer aan een persoon of aan een heel team, bijvoorbeeld je supportdienst. Wie van het team als eerste opneemt, krijgt de oproep toegewezen. De duur van het gesprek zal ook bij hem of haar worden getimetracked.

• Status instellen
Met Twilio wordt het ook mogelijk om een status in te stellen. Als je al in gesprek bent zal je status automatisch op ‘busy’ worden geplaatst, zo zien collega’s of je al dan niet beschikbaar bent. Enkel als je ‘available’ bent, kan je oproepen krijgen.

• Gesprekken doorsturen
Als je een gesprek wilt doorsturen naar een collega, kan je de klant even in wacht zetten en je collega oproepen. Je kan desgewenst nog even overleggen vooraleer je dan klant doorstuurt.

• Voicemail instellen
Alle lijnen bezet of niemand aanwezig? Je kiest er zelf voor hoeveel keer een telefoon mag overgaan vooraleer de beller wordt doorgestuurd naar de voicemail. Deze voicemail stel je trouwens zelf in met een text-to-speech in een taal naar keuze!

• Terugkoppeling naar Teamleader
De gekende mogelijkheden van de huidige VoIP-diensten komen ook terug in Twilio. Zo is er opnieuw click-to-dial vanuit de CRM, kan je notities toevoegen, direct een callback inplannen en wordt de gepresteerde tijd geregistreerd. De gesprekken kunnen ook opgenomen worden om later te herbeluisteren. 

Twilio is enkel compatibel met headsets. Telefoontoestellen worden dus overbodig. Hou zeker de komende dagen je mailbox in de gaten voor de officiële lancering van Twilio!

Combinatie Exchange, Google Drive & iCloud

Via een kleine update kan je vanaf nu in Teamleader de diensten van Microsoft Exchange, Google Drive en iCloud door elkaar gebruiken. Vroeger kon je slechts met één van de drie diensten een connectie maken. Nu kan je dus bijvoorbeeld bestanden delen via Google Drive, contacten synchroniseren met Microsoft Exchange en je agenda up-to-date houden via iCloud.