Teamleader Blog Article

Bekijk en factureer snel je ongeregistreerde tijd

Bekijk en factureer snel je ongeregistreerde tijd

Het is weer vrijdag! En dat betekent: een nieuwe Feature Friday. Deze keer hebben we het over een tool om snel alle ongefactureerde tijd op te lijsten en de mogelijkheid om een extra adresregel aan een factuur toe te voegen. 

'Bekijk en factureer nu snel je ongefactureerde tijd #FeatureFriday

Tweet deze quote.

Factureer in één oogopslag al je ongefactureerde tijd

Een handige nieuwe tool in Teamleader is er ééntje om snel alle ongefactureerde tijd op te lijsten en,  indien gewenst, direct te factureren. Waar je vroeger eerst een segment moest bouwen om alle ongefactureerde tijd per klant te zien, kan je nu simpelweg een lijst genereren van alle openstaande timetracking per klant.

Deze optie bevindt zich onder ‘Facturen’. Rechts bovenaan zie je een kader met statistieken. Daar komt er nu een nieuwe knop bij waarop staat: ‘Timetracking factureren’. Klik je hier op, dan krijg je een nieuw venster te zien met een lijst van alle ongefactureerde tijd per persoon, project en milestone.

Per timetracking kan je apart kiezen of je wilt factureren. Bovenaan kies je op welk departement je de facturen inbrengt. Wie maar één departement heeft, heeft natuurlijk niet te kiezen.

Wil je graag de ongefactureerde tijd van een bepaalde periode zien? Dan kan je nog een interval instellen.  Met de optie ‘Alles selecteren’ kies je snel ofwel alle opties ofwel geen enkele.

Als er een groot aantal ongefactureerde tijd open staat, zal je standaard de tien grootst openstaande bedragen zien staan op de pagina. Onderaan kan je zien hoeveel facturen er nog kunnen gegenereerd worden in totaal.

Klik je dan op preview, zie je het totaal aantal facturen dat gemaakt zal worden. Bevestig nog even de actie, klik op ‘Nu uitvoeren’ en de facturen zijn aangemaakt als pro forma! Als je wilt, kan je meteen doorklikken om de facturen rechtstreeks in te brengen.

Teamleader website

Extra adresregel bij contacten en bedrijven

Grote bedrijven of universiteiten worden wel al eens opgedeeld in verschillende departementen of afdelingen, elk met hun eigen adres. Om dan de post bij de juiste persoon te krijgen, heb je soms een extra adresregel nodig.

Nu kan je bij Teamleader een extra regel op een postadres plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen, is een komma te plaatsen tussen de twee adresregels die je wilt scheiden. 

Voorbeeld
Ik wil een extra regel toevoegen aan het adres van het bedrijf Teamleader omdat ik iemand van het departement development wens te adresseren. Nu staat er enkel dit:

Adres

Als ik er bijvoorbeeld ‘Development’ aan toevoeg, gescheiden door een komma, zoals je hieronder kan zien, zal dit op een aparte lijn vermeld worden op offertes en facturen.

Development

Op een factuur of offerte zal het uiteindelijke resultaat er zo uitzien:

Nieuwe versie Teamleader Mobile app

Download zeker de (regelmatige) updates van de Teamleader mobile app. In de nieuwe versie zijn een aantal bugs opgelost en enkele nieuwe features toegevoegd. De nieuwe versie is reeds beschikbaar voor Android toestellen en zal binnenkort ook op de Apple store terecht komen.

Lees ook onze vorige Feature Fridays