Teamleader Blog Article

Gezocht! Een Country Manager voor ons kantoor in Amsterdam

Gezocht! Een Country Manager voor ons kantoor in Amsterdam

Het gaat hard bij Teamleader. Het bedrijf groeit verder en de landen waarin we actief zijn kunnen we niet meer op één hand tellen. Als kersverse Head of International Business zal Sjoerd Göddeke de verdere internationale expansie in goede banen leiden. We voeren de Amsterdamse grachten af en stelden Sjoerd enkele vragen over zijn jaar bij Teamleader en over de nabije toekomst in zijn nieuwe rol. 

Nog geen jaar geleden kwam je bij Teamleader terecht als Country Manager voor Nederland. Wat is er in tussentijd veranderd?

Dat klopt, en what a ride it was! Toen ik vorig jaar in augustus bij Teamleader aan de slag ging was het groeibedrijf nog net geen 40 man sterk. Het team in Nederland telde slechts 4 personen. Ondertussen zijn we meer dan verdubbeld: in de hele organisatie werken we nu met meer dan 80 mensen over 7 landen, waarvan 12 enthousiastelingen in Nederland. Buiten de interne groei kenden we in termen van klanten zelfs een nog steilere curve.

Dat klinkt als een mooie prestatie! Hoe hebben jullie zo’n groei kunnen teweegbrengen?

Het afgelopen jaar hebben we de nodige uitdagingen gekend om die groei in goede banen te leiden. Alles begint bij een goed opgezette marketing machine, een salesorganisatie die geïnteresseerde bedrijven nauwgezet kan opvolgen en een Customer Success team dat ervoor zorgt dat nieuwe klanten een "zachte landing” krijgen.

Maar het zijn juist de groeistuipen die ervoor zorgen dat je als team de juiste "balancing act" moet uitvoeren. Met Nederland hebben we die eerste stappen gezet en mooi kunnen groeien. Er ligt echter nog een enorm groeipotentieel, en niet alleen in Nederland.

Je sprak inderdaad over 7 landen. Teamleader breidt dus snel uit?

Klopt. België, Nederland en Duitsland waren al up-and-running. En in de afgelopen 6 maanden zijn er experimenten gevoerd in landen zoals Spanje, de UK, Italië en Frankrijk. Met positieve resultaten als gevolg: het Spaanse team start binnenkort een fysiek kantoor in Madrid en ook in de andere landen zien we elke dag vooruitgang.

Je merkt het, onze organisatie groeit snel. Het gaat hard en er is nood aan een gelijkgestemde internationale strategie - met uiteraard ruimte voor die broodnodige lokale toets in elk land - om een even mooi parcours als België en Nederland af te leggen. Het is om die reden dat ik de uitdaging ben aangegaan om als Head of International Business de nieuwe landen te helpen om van een "balancing act" naar "sustainable growth" op internationaal niveau te komen.

Dat betekent dat Nederland op zoek moet naar een nieuwe Country Manager?

Het feit dat ik een meer overkoepelende rol zal innemen, betekent inderdaad dat we de komende periode op zoek gaan naar de juiste kandidaat die de rol van Country Manager in Nederland kan overnemen. Er staat voor hem of haar alvast een topteam klaar om de groei in Nederland verder te zetten, en dat in een mooie organisatie met grote plannen.


Denk je dat jij dé ideale kandidaat bent om Country Manager van een fantastisch team te worden? Bekijk dan snel de vacature!