Teamleader Blog Article

Hiep Hiep Hoera! Teamleader is één jaar in de cloud!

Hiep Hiep Hoera! Teamleader is één jaar in de cloud!

Afgelopen maandag (01/07/'13) mocht ons online CRM- en facturatieprogramma Teamleader haar eerste kaarsje uitblazen. Het team achter het programma mag tevreden terugblikken op een geslaagd jaar van werken in de cloud. Een korte terugblik:

iconApp-144

“Mensen vragen ons vaak hoe we op het idee zijn gekomen om als jonge mensen zo’n uitgebreid programma te bouwen. In de eerste plaats hebben we een systeem ontwikkeld om onze eigen contacten, offertes en facturen te beheren. Toen later de vraag van een klant kwam om voor hen een soortgelijk programma te bouwen, zijn Willem en ik beginnen nadenken over de mogelijkheden ervan. Op dat moment studeerde ik nog, en tijdens de les begon ik stiekem al een ontwerp te maken", vertelt Jeroen De Wit.

Dat is ondertussen twee jaar geleden. Op een bedrijfsevent van de studentvereniging Flyse kwam plots Mathias De Loore op de proppen. Mathias getuigt: “Ik zat samen met Willem in de richting burgerlijk ingenieur computerwetenschappen toen hij samen met Jeroen vroeg of ik mee wilde werken aan hun nieuw concept.” Sindsdien staat hij mee aan grondslag van Teamleader. Eind 2012 werd er ook beslist om geen nieuwe websiteopdrachten meer aan te nemen en van Teamleader onze corebusiness te maken. 

Sinds de lancering van Teamleader is de groep achter het programma ondertussen uitgegroeid tot een ijzersterk team van acht twintigers, waaronder twee ontwikkelaars, een app-developper, een designer, een copywriter, een marketingspecialist en twee salesmensen.  Het CRM-systeem telt al meer dan 400 gebruikers over het hele land, een aantal dat exponentieel toeneemt.

Het programma heeft sinds de start een lange weg achter de rug, en afgelopen maandag vierde Teamleader haar eerste verjaardag. Dat deed het met de lancering van een speciaal daarvoor opgerichte website met enkele interessante feiten. Deze website is momenteel niet meer beschikbaar.