Teamleader Blog Article

Huisstijl aanpassen via word templates en CSS

Huisstijl aanpassen via word templates en CSS

Eenvoudiger huisstijl aanpassen met de Word-template builder

Gebruikers van Teamleader wisten waarschijnlijk al dat er in het pakket ook een template builder zit waarmee u facturen en offertes kan aanpassen naar uw eigen huisstijl. Wie dit nog niet gevonden had, kan snel eens navigeren naar ‘Instellingen’ > tabblad ‘Algemeen’, onder de widget ‘Departementen’.

Met deze template builder was het al mogelijk om op basis van een pdf een aangepaste lay-out te creëren. Sinds vandaag komt er een iets eenvoudigere manier bij: nu kunt u ook makkelijk via een word-document een eigen huisstijl toevoegen in Teamleader.

Waar vind ik de template builder?

Navigeert u naar Instellingen, dan kiest u voor het tabblad ‘Algemeen’. In het kader van ‘Departementen’ ziet u onderaan een zinnetje staan. Dit kunnen twee zinnetjes zijn, afhankelijk van het feit dat u al een lay-out heeft gecreëerd of niet. Ofwel staat er ‘Personalisatie documenten in orde. Wijzigen’ als er al een lay-out bestaat, ofwel staat er ‘Nu starten’. Klikt u daar op, dan komt u terecht op onze template builder.

Hier kunt u kiezen om een lay-out te creëren op basis van een bestaande factuur of om een geheel nieuwe alternatieve lay-out te maken. Kiest u voor dit laatste, dan zal u in het scherm dat verschijnt een titel kunnen ingeven en kunnen kiezen of u de lay-out wilt bouwen op basis van een word- of pdf-document. Wij kiezen voor het eerste.

wordtemplate1

Een lay-out op basis van een word-bestand

Een lay-out maken op basis van een word-document kan dankzij het gebruik van zogenaamde ‘shortcodes’. Dit zijn stukjes tekst die u in uw word-document invoegt. Als u dit document dan uploadt, kan Teamleader deze tekst herkennen en vervangen door informatie uit uw account. In de template builder is een lijst terug te vinden van alle shortcodes, alsook een voorbeeldbestand waarop u zich kunt baseren. Een stukje shortcode ziet er als volgt uit:

$LOGO$ $DEPARTMENT_INFO$

Om het even simpel te stellen, voegt u deze shortcodes gewoon in in een word-document op de plaats waar u de overeenkomstige informatie wilt laten terechtkomen. Teamleader herkent dit dan automatisch en zal de juiste data op de juiste plaats zetten.

U hoeft ook niet enkel gebruik te maken van deze shortcodes. Wilt u graag een extra lijn tekst standaard op uw facturen of offertes plaatsen, dan kunt u dit ook gewoon invoegen in dit word-document. De tekst zal dan ook op de template verschijnen. Ook afbeeldingen zullen worden opgenomen in de lay-out.

Nadat u dus uw shortcodes heeft geplaatst in het document, kunt u dit uploaden naar Teamleader. Elke keer dat u wijzigingen aanbrengt in het document en opnieuw uploadt, kunt u op het synchronisatiesymbool klikken om de wijzigingen door te voeren.

Lettertype en custom CSS

wordtemplate2

Naast de shortcodes en losse tekst kunt u ook nog het lettertype aanpassen. We hebben enkele standaard lettertypes voorzien in Teamleader, maar mocht u een ander lettertype gebruiken in het word-document, zal Teamleader proberen dit over te nemen. Dit lukt wel maar in bepaalde gevallen.

Daarnaast kunt u ook nog gebruik maken van custom CSS. Bent u iets of wat bedreven met CSS-code, dan kunt u de lay-out nog verder personaliseren door hier gebruik van te maken.

Target snapshots

Nog nieuw deze week zijn snapshots bij targets. Wie bij de detailpagina van een target op basis van omzet of deals op een bepaalde dag in het verloop klikt, zal onderaan een snapshot te zien krijgen van die dag. Alle activiteit die op die dag heeft plaatsgevonden, wordt dan weergegeven. Zo krijgt u een beter zicht op wat er die dag net gepresteerd is.

target