Teamleader Blog Article

De vrijheid om te ondernemen

De vrijheid om te ondernemen

In 2016 was Rick van der Burg het zat. Na jaren van gedoe liep zijn frustratie zo hoog op, dat hij uit de familiekwekerij stapte om de wereld van administratiekantoren te verbeteren. Nu, ruim twee jaar later, zit Rick met drie werknemers op kantoor in Delft. “Wij zorgen ervoor dat ondernemers hun cijfers begrijpen.”

Waarom we doen wat we doen

Als we Rick vragen wat hij doet en hoe Teamleader hem daarbij helpt, geeft hij helder antwoord: “Wij zorgen dat ondernemers hun cijfers begrijpen. Zonder frustratie, fouten of gedoe, zodat zij in alle vrijheid zaken kunnen doen. Teamleader geeft ons de vrijheid om op deze ontspannen manier met onze klanten samen te werken.”

“Samen met mijn drie collega’s zorg ik ervoor dat ondernemers hun cijfers begrijpen. Dit doen we door gebruik te maken van slimme boekhoudsoftware en -tools die we aan elkaar gekoppeld hebben. Eigenlijk zijn we gewoon een administratiekantoor, maar dat is zó on-sexy om te zeggen!”

“Een pak maakt je nog geen accountant.”

Zelfspot heeft hij in elk geval, deze ondernemer. Zijn bedrijf ontstond vanuit frustratie vertelt Rick: “Ik was vroeger hovenier en toen ik medewerkers in dienst nam moest ik veel regelen en een echte administratie opzetten. Ik merkte dat er veel fouten werden gemaakt door accountants. Wilde ik die fouten laten oplossen, dan kon ik mijn portemonnee trekken. Toen ik jaren later ondernemer werd in de kwekerij van mijn ouders, zijn we wel vijf keer overgestapt van administratiekantoor. Uiteindelijk zijn we zelfs bij KPMG beland, maar ook hun diensten sloten niet aan bij onze wensen. Om ondernemers de vrijheid te geven om op een ontspannen manier met een administratiekantoor te werken, ben ik er zelf maar een gestart.”

De boodschap is helder. Rick wil náást de ondernemer staan en geen autoriteit zijn. “Een pak maakt je nog geen accountant, begrijp je? Ik zie dat ondernemers blij van ons worden. Wij doen je administratie zonder poespas, in heldere taal, what you see is what you get.”

Toekomstperspectief en dromen

“Ik zie in onze industrie weinig verandering of ontwikkelingen”, zegt Rick. “Ja, tools zijn belangrijk. Ondernemers willen hun administratie zo efficiënt mogelijk inrichten.” Bookd speelt hierop in door continu te zoeken naar de beste online tools en deze aan elkaar te koppelen. Met dit geavanceerde systeem richten ze de administratie van hun klanten zo efficiënt mogelijk in. De klanten lijken er blij mee te zijn, maar Rick vraagt zich af of dit alles is: “Ik denk soms, is dat idee niet allang achterhaald? Maar dat lijkt niet het geval te zijn. Een factuur versturen en een offerte maken moet gewoon makkelijk zijn. Ik zie ons over een paar jaar wel ontwikkelen naar een bedrijf dat adviseert over administratietools. De digitalisering maakt namelijk een eind aan het uurtje-factuurtjemodel.”

Voor wie wij het doen

De klanten van Bookd zijn voornamelijk ondernemers met 3-10 werknemers. Rick: “Wij hebben één systeem en daar zoeken we klanten bij. De frustratie die ik vroeger had met administratiekantoren willen we wegnemen en als er iets mis gaat, wil ik het snel oplossen.” Dat deze aanpak werkt, blijkt wel uit de klantbeoordelingen die Bookd ontvangt. “We hebben een 8,9 op communicatie en overall scoren we een 8,7 op klantenvertellen.nl. Laatst kregen we een 10 van een klant. Ik kon het niet geloven en heb hem gevraagd of onze service écht een 10 was. Het was echt een 10!” De beoordelingen van Bookd zijn openbaar: “Dat laat zien dat we onafhankelijk zijn.”

Uitdagingen along the way

Bookd heeft recent de holacracy-organisatiestructuur ingevoerd. Dit typeert Rick, bij wie vrijheid hoog in het vaandel staat. “Als je 3,5 week op vakantie wil, dan moet dat gewoon kunnen.” Zelf gaat hij binnenkort 3 weken kitesurfen in Kaapstad, met zijn gezin. “Als wij de werknemers de vrijheid geven die ik als ondernemer ook heb, dan krijg ik dat ook terug. Met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid.”

De uitdaging van Bookd de komende jaren ligt op het gebied van personeel, verwacht Rick: “Om in de toekomst de kwaliteit van nu te kunnen handhaven, gaan we groeien op basis van celdeling. Het vinden van voldoende juiste mensen kan nog wel eens lastig worden.”

Meer informatie over Teamleader?