Get Hooked: "Wij kunnen sterke merken bouwen dankzij de solide basis"

Een consistent merkverhaal zorgt voor vertrouwen bij je klant, vindt het team van Get Hooked. Roy Steenbakkers vertelt over de filosofie en aanpak van het Brabantse full-service marketingbureau en hoe zij ook vanuit huis als één team samenwerken en succesvolle projecten draaien.

Aan het woord: Roy Steenbakkers, Management & Business Development
Bedrijf: Get Hooked in Den Bosch, 14 werknemers
Teamleader sinds
Klanten: B2B ondernemers, van mkb-bedrijven tot corporates
Doel: De klant van A tot Z bedienen op het gebied van marketing

“Als je het plat slaat, zijn we een ‘full-service’ marketingbureau. In onze branche wordt dat als vies woord gezien; je kunt niet overal goed in zijn. Wij blinken uit in de twee uitersten van merkvraagstukken: we zijn enerzijds goed in het creëren en positioneren van een merk, concepting dus. Tegelijkertijd weten we ook welke middelen je waar en wanneer moet inzetten om je merk onder de aandacht te brengen. Denk hierbij aan het realiseren van websites en apps, online marketing en socialmedia-campagnes, maar we doen ook offline marketing.”

Op zoek naar unieke verhalen en gezamenlijk DNA

Het bedrijf heeft dertien jonge, energieke en gedreven medewerkers die elkaar meer dan scherp houden. “We gaan op zoek naar de unieke eigenschappen van een organisatie. Wat zit er in het gezamenlijke DNA? Met een eigen verhaal kun je wél een unieke boodschap creëren en je pijlen richten op een afgebakende doelgroep.”

Alles wat Get Hooked doet heeft te maken met het creëren van een consistent merkverhaal. “Want consistentie levert herkenning op, herkenning zorgt voor vertrouwen en is de basis van die felbegeerde relatie met je klant. Ieder middel moet dus consistent zijn, of het nou een factuur, beursstand of social media post is.”

Efficiënt thuiswerken met Teamleader

Net als de rest van Nederland kreeg Get Hooked te maken met het verplichte thuiswerken in 2020. “In maart en april 2020 werkten we heel ongestructureerd, we wisten niet wat ons overkwam! Gelukkig bleek dit maar een klein dipje en hebben we ons goed hersteld. We gebruiken nu Microsoft Teams en de work management tool Teamleader om met elkaar in contact te blijven en projectcommunicatie goed te laten verlopen.”

“Samenwerken is wel een dingetje, want het is toch makkelijker om elkaar in de ogen te kijken en naast elkaar samen te werken. We proberen dat nu op te lossen met een roulatiesysteem zodat we met een minimale bezetting toch op kantoor kunnen samenwerken. Teamleader helpt ons enorm met de digitale ondersteuning van de projectcommunicatie als je niet naast elkaar kunt zitten. Je krijgt meer grip op je projecten en inzicht in je plannen. Dat is in deze tijd essentieel.”

Meer grip op de administratie en rolverdeling

Op het gebied van administratie komen Roy en zijn collega’s ook struikelblokken tegen. “Het bedrijf groeit best hard. We begonnen als driekoppig beest, maar hoe meer personeel erbij komt, hoe lastiger het is om iedereen overal bij te betrekken.”

“Waar stopt de verantwoordelijkheid van de een en waar begint de rol van de ander? De rolverdeling is überhaupt een uitdaging, want hoeveel tijd is er nodig om bepaalde taken uit te voeren? Dit kunnen we alleen vaststellen door beter te registreren wat we doen. Dit zijn allemaal zaken waar we dankzij de juiste hulpmiddelen zoals Teamleader langzaamaan beter in worden, maar het blijft een ‘ongoing proces’.”

Digitalisering in de marketing

“Veel marketingbureaus zijn oneindig creatief, maar hebben weinig kaas gegeten van de zakelijke kant”, vertelt Roy. “Wij worden juist steeds vaker heel vroeg in het traject betrokken, we houden ons ook bezig met de strategie in plaats van sec marketing. Verder zetten we bepaalde technieken in die nog weinig gebruikt worden. Zo zijn we online platformen aan het ontwikkelen in branches die voorheen niet digitaal werkten.”

“Een van onze klanten zit bijvoorbeeld in de verhuisbranche, die waren nog helemaal niet gedigitaliseerd. Zij kwamen nog met een kladblok aan de deur om te tellen wat er allemaal mee moet. Dat proces hebben we helemaal gedigitaliseerd. Zo staat alles direct in een systeem waar iedereen bij kan.”

Deze digitaliseringsslag is vergelijkbaar met de manier waarop Get Hooked zelf online ging samenwerken door middel van Microsoft Teams en Teamleader. Zo kun je binnen Teamleader ook eenvoudig tegelijkertijd aan een project werken.

In de user story lees je hoe de workflow van Get Hooked eruit ziet en welke rol Teamleader daarin speelt:

Schermafbeelding202021 01 1220om2014 24 51

Alles is meetbaar

Er zijn weinig vakgebieden waar de digitalisering zoveel invloed op heeft als marketing. Waar de verdeling tussen online en offline een paar jaar geleden nog 40-60 was, gebeurt nu 85 procent online. Roy is er blij mee: “In het verleden was marketing niet meetbaar. Zie het als een bodemloze put waar je bakken met geld in stortte. Nu kun je tot op de cent verantwoorden waar je het geld aan uitgeeft en wat dat oplevert. We kunnen echt KPI-gestuurd werken. Tegelijkertijd wijzen we onze klanten altijd op de ‘de rest’; je moet je niet alleen op online richten.”

Die meetbaarheid beperkt zich bij Get Hooked niet tot marketingcampagnes. Roy en zijn collega’s vinden ook interessante cijfers terug in Teamleader. “Met deze work management tool kunnen we projecten tot in de puntjes beheren. We weten precies wat er nog gedaan moet worden en wat de winstmarge van ieder project is.”

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 09/11/2020
  • Laatst gewijzigd op 22/03/2024

Gerelateerde blogposts