Onze jongens zijn goud waard

Bij THP (De Hardware hygiënist) werken jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt, vaak ongeschoold. Bij THP reinigen ze werkplekapparatuur. Denk aan het beeldscherm, toetsenbord, de muis en kabels - alles waar de reguliere schoonmaak niet aan mag komen. En dat doen ze met liefde.

Diederick is eerlijk, goudeerlijk. Als hij bij een prospect komt die denkt dat het wel meevalt met hoe vies de werkplekken zijn, haalt Diederick de scanner tevoorschijn. Eerst langs de wc, dan een deurklink en vervolgens het toetsenbord. Alles waar een score hoger dan 50 uitkomt, is niet schoon. Je kunt wel raden op welke twee plekken die score vaak ‘in het honderd’ loopt. “Ja, dan zijn ze wel om”, lacht Diederick.

Waarom we doen wat we doen

“Wist je dat een werkplek 2 gram vuil per maand verzamelt? Vaak van etensresten, huidschilfers, vet, handcreme, make up… Ik gun iedereen een schone werkplek, daar komt ik ‘s ochtends gemotiveerd mijn bed voor uit.

Wij maken nu 400.000 werkplekken per jaar schoon. Dat lijkt heel erg veel, maar 95% van de werkplekken in Nederland wordt dus niet professioneel gereinigd.” Die concurrentie is meer dan welkom!

TH&P div-561

Het werk is niet áltijd leuk, doet Diederick een boekje open: “Er wordt vaak minderwaardig gedaan over schoonmaken. Daarom doen we veel onder werktijd. En door als accountmanager mee te gaan, kan ik die advocaat - die in één dag het hele maandsalaris van de schoonmakers verdient en zich daarom verheven voelt - toch even aanspreken op zijn denigrerende gedrag. Het is belangrijk dat mensen zien wat er gebeurt, het is een beleving als je je toetsenbord schoongespoten ziet worden. Achteraf is iedereen blij dat we geweest zijn. En als die advocaat dan ook nog inziet dat hij zijn werk op een gezonde manier kan uitvoeren dankzij onze jongens, dan kan mijn dag niet meer stuk.”

Maatschappelijk verantwoord: “Wij zijn er voor de mensen én het milieu.”

Het Arnhems Compliment

Bij THP helpen ze niet alleen jongeren aan een baan, ze helpen hen ook hun rijbewijs te behalen door geld in te houden op hun salaris: “Onze werknemers hebben vaak niet goed met geld leren omgaan. Sparen voor een rijbewijs vinden ze lastig, daar helpen we hen graag bij. Wij hebben er ook wat aan als ze hun rijbewijs halen. Een win-winsituatie dus!” THP is een voorbeeld voor vele anderen, ook het milieu wordt ontzien. Ze rijden deels elektrisch en de schoonmaakmiddelen zijn biologisch aftrekbaar. Diederick vindt dit allemaal “niet meer dan normaal”.

Deze werkwijze leverde hen vorig jaar Het Arnhems Compliment op. Een prijs voor bedrijven die iets goeds doen voor de stad. Diederick: “Het is een uitdaging om de kwaliteit van de werknemers en dienstverlening hoog te houden, zeker in tijden van groei. Wij staan open voor iedereen. We hebben veel contact met werk-leerbedrijven, want we zijn bijna continu op zoek naar goede werknemers.”

Toekomstperspectief en dromen

“In 2025 maken we één miljoen werkplekken per jaar schoon”, zegt Diederick vastberaden. “Ha, nee ik vind bekendheid misschien nog wel belangrijker. Niet perse van onze dienst, maar het bewustzijn van schone werkplekken moet vergroot worden. Grote bedrijven als KPMG en Rabobank zijn wel bezig met campagnes op dit gebied, maar niemand raakt het onderwerp werkplek-reinigen aan. We hopen op termijn toch met dit soort grote bedrijven mee te kunnen liften, want budget voor advertentiecampagnes is er niet.”

Grootste uitdaging

“We hebben twee collega’s die koude acquisitie doen en afspraken voor de accountmanagers inplannen. Als ik daarna op een verkoopgesprek ben geweest, wil ik dat naderhand zelf opvolgen. Dan plan ik een beldag in en ga ik er speciaal voor zitten. De leads die niet opnemen, raken dan in de vergetelheid. Echt heel erg. We zochten daarom een oplossing voor het beter én tijdig opvolgen van leads zodat we onze afspraken na kunnen komen.”

Beste oplossing

“Sinds we Teamleader CRM gebruiken kunnen we de prospects en relaties beter opvolgen. Het programma is overzichtelijk en iedereen kan meekijken. Zo houden we elkaar scherp.”

“We zien de calls, afspraken en taken: het hele plaatje van A tot Z is inzichtelijk gemaakt in statistieken. Hierdoor is de samenwerking tussen de marketing-communicatie en sales en planning nog beter gaan lopen. Iedereen is automatisch op de hoogte.”

TH&P div-673

De resultaten

  • Leads worden tijdig en goed opgevolgd. Er gaat geen verkoopkans meer verloren!
  • We komen onze afspraken altijd na.
  • De interne communicatie is enorm verbeterd.

Leads en relaties worden tijdig opgevolgd

De grootste uitdaging zit ‘m bij THP in het tijdig opvolgen van leads. Deze leads komen binnen via LeadExpress op de website of ze worden benaderd door de commerciële binnendienst - ja mensen, u leest het goed: cold calling is niet dood! Diederick, verantwoordelijk voor de sales bij THP legt het uit: “We vragen de mensen die we bellen of ze bekend zijn met het reinigen van werkplekapparatuur, wie intern de decision maker op dit terrein is en als de interesse groot genoeg is, wordt er een afspraak ingepland.”

Na de afspraak wordt de lead in het CRM-systeem overgedragen aan de accountmanager. Diederick: “Als ik ergens geweest ben maak ik een verslag van het gesprek en zet ik vervolgacties uit. Bijvoorbeeld een e-mail met extra informatie. Dat gaat altijd wel goed. Totdat ik met te veel prospects tegelijk bezig ben. Dan moet ik soms wel twintig contacten op een dag opvolgen en als ik er dan vijf niet te pakken krijg, verlies ik het overzicht en gaat er weleens een verkoopkans verloren. Echt zonde!”

Sinds het team met Teamleader CRM werkt, gaat het beter. Calls, afspraken en taken worden ingepland en zijn voor iedereen inzichtelijk. Collega’s houden elkaar scherp en spreken elkaar ook aan op taken die niet zijn uitgevoerd. “De opvolging van prospects en relaties verloopt een stuk soepeler sinds we inzicht in het totaalplaatje hebben.”

Ook de samenwerking tussen de collega’s van marketing-communicatie, sales en planning is verbeterd. Diederick: “Dankzij het CRM-systeem is iedereen altijd up-to-date en de informatie zelf ook. Het kwam wel eens voor dat een interne mail verloren ging in een algemene inbox, nu piept er geen belangrijke informatie meer tussenuit. We zetten alles direct in Teamleader. Je kunt wel zeggen dat onze werkwijze geprofessionaliseerd is!”

Geschreven door Robin Van Cleemput
  • 23/04/2019
  • Laatst gewijzigd op 04/03/2024

Gerelateerde blogposts