Teamleader Blog Article

Maak kennis met Sjoerd Göddeke, het nieuwe gezicht van Teamleader Nederland

Maak kennis met Sjoerd Göddeke, het nieuwe gezicht van Teamleader Nederland

Er waait een nieuwe wind door ons kantoor in Amsterdam. Met vijf jaar ervaring als sales manager bij Exact, wordt Sjoerd Göddeke het gezicht van Teamleader in Nederland.

Göddeke bouwde bij Exact een team van vijf salesmedewerkers uit tot een business unit van vijfendertig mensen, en gaat nu de uitdaging aan om Teamleader uit te bouwen tot de toonaangevende CRM-oplossing voor het mkb in Nederland.

Software-with-a-service

De aanstelling van een Nederlandse country manager sluit aan bij de kernwaarden van ons bedrijf: de lokale verankering in de markten waar het actief is. Teamleader is strikt genomen namelijk geen software-as-a-service, maar een software-with-a-service. Daarmee bedoelen we dat we onze klanten niet aan hun lot overlaten, maar hen goed omkaderen en altijd klaar staan om bij te springen. Daarom is het van het grootste belang om zo dicht mogelijk bij hen aanwezig te zijn.

Klantgerichte filosofie

Dezelfde waarden liggen ook Sjoerd nauw aan het hart: "Mijn filosofie is ‘de dingen doen waarin je gelooft’. Ik geloof in het mkb, ondernemers die keihard werken voor hun bedrijf vanuit hun passie voor ondernemen. Ik geloof in Teamleader, en met name dat wij deze ondernemers kunnen ondersteunen in hun bedrijfsprocessen, van het eerste klantencontact tot aan de factuur."

Wederzijds vertrouwen is voor Sjoerd van reuzebelang: "Als een ondernemer zijn bedrijfskritische processen aan ons toevertrouwt, dan willen we hem bijstaan – en dat lukt het beste als je heel dicht bij de cultuur van je klanten staat en begrijpt waar zij in geloven. Onze focus ligt dan ook op customer success, en dat willen we bereiken door steeds vlakbij onze klanten te zijn en te luisteren naar hun noden en ervaringen."

Enorm potentieel

De uitdaging voor Sjoerd is om Teamleader uit te bouwen tot de onbetwiste marktleider op het vlak van CRM-software voor mkb’s in Nederland – een explosief groeiende markt. Sjoerd heeft door zijn carrière heen bewezen dat hij de juiste man is om een snel groeiende business in goede banen te leiden. We zijn dus ontzettend blij dat we hem aan boord kunnen halen als gezicht van het Nederlandse Teamleader.

"Ik ben heel dankbaar voor het groeipad dat ik bij Exact heb kunnen afleggen met mijn team," vertelt Sjoerd zelf. "Ik ben op zoek gegaan naar een plek waar ik diezelfde groei nog eens kon meemaken en die heb ik bij Teamleader gevonden. De cloud-adoptie van mkb’s groeit elk jaar en Teamleader heeft alle troeven in huis om daar een zwaargewicht in te worden: het beschikt over toptechnologie, opereert in een markt die behoefte heeft aan innovatieve cloudoplossingen en heeft een schitterend team."

Externe integraties

Sjoerd laat geen twijfel bestaan over zijn favoriete feature van Teamleader: "De integratie van Teamleader met software van derde partijen is ronduit fantastisch. De integratie tussen Exact Online en Teamleader is trouwens de manier waarop ik met Teamleader in contact ben gekomen; Exact is een partner van Teamleader."

"Belangrijk voor mij in de overstap naar Teamleader was dat er met passie en overgave gebouwd wordt aan de groei van een innovatieve cloudoplossing voor het midden- en kleinbedrijf," aldus Sjoerd. "Niet alleen technisch en qua gebruiksgemak, maar ook wat betreft de cultuur van de organisatie en hoe ze die vertalen naar hun klanten. De pragmatische aanpak en “can do"-mentaliteit passen perfect bij mijn eigen visie, en die zal ik dan ook in Nederland toepassen."