Teamleader Blog Article

Maak kennis met: Teamleader for Startups

Maak kennis met: Teamleader for Startups

Start-ups zijn hot: je hoeft maar met je ogen te knipperen of er groeien weer 2 nieuwe bedrijven met een revolutionair idee uit de grond. Het gebeurt echter vaak dat jonge bedrijven hun focus verliezen. Te veel administratie en papierwerk, niet de gelijkgestemde mensen vinden, onbetaalde facturen: ze zien door de bomen het bos niet meer.

Gelukkig bestaan er voldoende tools om je daar bij te helpen. Jammer genoeg hebben jonge bedrijven niet altijd de financiële middelen voorhanden om zo’n softwarelicentie aan te gaan. Ook al zijn ze op langere termijn een plus voor je onderneming, het is niet de eerste zorg van een start-up.

Zelf zijn we nog maar net de start-upfase voorbij, dus we kennen de groeipijnen die ermee gepaard gaan. Maar we geloven in jonge bedrijven en we willen hen graag helpen om samen te groeien. Net daarom lanceert Teamleader vandaag haar gloednieuwe start-upprogramma:

Teamleader for Startups

Als decor voor de lancering kozen we technologieconferentie WebSummit in Dublin, de perfecte plaats om in contact te treden met een heleboel jonge start-ups.

Maar wat is dat nu eigenlijk, het Startup Program? Voor wie is het bedoeld, wat doet het? We wilden antwoorden, en klopten daarom aan bij Clarissa Steinhöfel, Startup Program Manager van Teamleader.

Hoi Clarissa! Dus, aan wat voor criteria moet mijn start-up beantwoorden?

  • je technologische start-up is minder dan 3 jaar oud
  • je hebt minder dan 1 miljoen EUR kapitaal opgehaald
  • je genereert minder dan 0.5 miljoen EUR omzet (doe je dat wel: proficiat!)
  • je start-up vormt je hoofdberoep
  • je start-up is geweldig

In welke fase moet mijn start-up zitten?

Of je nu net je product hebt gelanceerd en klaar bent voor de eerste klanten, of als je al een stevige service hebt uitgebouwd en je netwerk wilt uitbreiden - Teamleader helpt je om het van bij de start professioneel aan te pakken. Is je start-up zelfs al bezig met een schaalvergroting of is je workflow op orde, dan laten Teamleader's integraties je lekker je eigen zaken in goede banen leiden - ze reiken je alleen een ontbrekend puzzelstukje aan.

Hoe kan Teamleader mijn start-up helpen?

We bieden een oplossing voor het hele zakelijke proces van offerte tot betaling: in plaats van een hele hoop aparte programma's die niet alleen duur zijn, maar ook heel wat dubbele data met zich meebrengen (en af en toe hoofdpijn), bundelt Teamleader CRM, offertes, facturatie en projectplanning in een gebruiksvriendelijke, betaalbare cloudoplossing.

Van het bijhouden en naar klanten omzetten van binnenkomende leads; over het aanmaken en opvolgen van offertes en facturen; tot het managen van het hele projectverloop, inclusief milestones, taken, afspraken, telefoontjes en supporttickets - Teamleader maakt je leven makkelijker, zodat je kan focussen op wat telt: je zaken.

Er zijn zoveel CRM-systemen - waarom Teamleader?

Omdat Teamleader intuïtief is. Omdat Teamleader je helpt slimmer te werken. Omdat Teamleader betaalbaar is, en omdat het team erachter weet wat voor uitdagingen start-ups te wachten staan.

Is CRM en projectplanning niet iets voor stoffige bedrijven of KMO's?

Stoffige bedrijven en start-ups hebben 1 ding gemeen: de universele ergernis van administratieve taken. Als snelgroeiende start-up die een product op de markt wil brengen, moet je voorbereid zijn op alle bijhorende groeipijnen. Al snel heb je alsmaar meer dingen die je afhouden van wat je graag doet: creëren & innoveren. Geloof ons: ook wij hebben het allemaal meegemaakt.

Het gaat momenteel hard met mijn start-up. Zal ik Teamleader niet snel ontgroeien?

Teamleader is gemaakt om met jou te groeien - en het Startup Program is daarop afgestemd. Maak je dus geen zorgen als je nieuwe mensen zou aanwerven, want wij bieden gratis toegang voor alle modules tot 10 gebruikers.

Mijn start-up betaalt al voor Teamleader. Val ik buiten de boot?

Zeker niet! Ook voor jou hebben we goed nieuws: voldoet jouw start-up aan alle voorgenoemde criteria, dan kan je nog steeds deelnemen aan het programma, zelfs als bestaande klant. Alle modules waar je nog niet voor betaalt, kunnen 6 maanden lang gratis geactiveerd worden. Dezelfde regels zijn van toepassing: je mag tot 10 gebruikers toevoegen als je blijft groeien. Bovendien kan je als betalende klant ten allen tijde rekenen op onze live support.

Moet je Clarissa op haar woord geloven? Nee hoor: bekijk het rustig zelf op startups.teamleader.eu.