Teamleader Blog Article

Meeting updates, startnummer nieuw boekjaar aanpassen

Meeting updates, startnummer nieuw boekjaar aanpassen

Recurrente meetings aanpassen

Binnen Teamleader heb je de optie om afspraken te herhalen met een bepaalde frequentie. Stel dat je elke maandagochtend een meeting hebt met je teamleden om de komende week te bespreken, dan hoef je dit niet elke week opnieuw in te plannen. In plaats daarvan kan je een recurrente meeting aanmaken.

Dit was al een tijdje mogelijk. Maar wat als er nu toch een wijziging komt aan de planning? Of wie weet komt er een collega bij in je team. Moet je dan elke meeting apart gaan aanpassen? Gelukkig niet.

Als je nu gelijk welke meeting in de aangemaakte reeks aanpast, zal er steeds gevraagd worden of je de wijzigingen wilt doorvoeren voor alle afspraken of enkel voor deze meeting specifiek. Dit heeft weerslag op zowel aanwezige personen als verdere details zoals locatie, duur, datum & uur...


Herhalende afspraak bewerken

 

Heb jij de meeting aangemaakt? Dan ontvang je ook nog een melding als iemand zichzelf uit je meeting verwijdert.

Afspraak gewijzigd? Stel je contactpersoon op de hoogte!

Een handige kleine feature die desondanks veel verwarring zal vermijden: stel je contactpersoon op de hoogte als de details van je gezamenlijke afspraak wijzigen.

Pas je de meeting aan, dan vraagt Teamleader of je je contactpersonen hiervan op de hoogte wilt stellen via e-mail. Het bijhorende bericht kan je zelf opmaken via Instellingen > Planning > Uitnodigingen voor afspraken.


Wijziging afspraak

 

Dit geldt uiteraard enkel voor meetings waarbij een externe contactpersoon is uitgenodigd. Voor interne meetings krijgen de aanwezigen steeds notificaties binnen Teamleader zelf.

Startnummer van facturen wijzigen bij nieuwe boekjaren

2016 staat voor de deur, wat voor velen ook de start van een nieuw boekjaar met zich meebrengt. In Teamleader wordt een boekjaar automatisch aangemaakt als je je eerste factuur van het nieuwe jaar maakt, dus daar hoef je je in principe geen zorgen over te maken. De nummering ervan start ook gewoon weer vanaf 1.

Wens je toch liever je startnummer voor het nieuwe boekjaar zelf te kiezen, dan kan je er manueel één aanmaken via Instellingen > Facturen > Boekjaren. Onder ‘Geavanceerde opties’ geef je dan zelf je startnummer voor het nieuwe jaar in.

Boekjaren toevoegen

Teamleader beschikbaar voor desktop search engines

Wie gebruik maakt van productivity tools zoals bijvoorbeeld ‘Alfred’ voor Mac of ‘Launchy’ voor Windows kan hier nu ook Teamleader aan toevoegen. Zo kan je vanaf je bureaublad ook gebruik maken van de globale zoekfunctie binnen Teamleader.

Veel van deze search tools hebben een optie om binnen bepaalde webpagina’s te zoeken. Om Teamleader hier aan toe te voegen, geef je de volgende link in:

https://www.teamleader.be/dashboard.php?search={query}

Als je nu gaat zoeken vanuit je bureaublad, wordt Teamleader ook in de zoekresultaten opgenomen.