Teamleader Blog Article

Meetings kopiëren en plakken, Facturatievoorkeuren in bulk aanpassen

Meetings kopiëren en plakken, Facturatievoorkeuren in bulk aanpassen

Meetings kopiëren en plakken

Een meeting periodiek laten herhalen is al een tijdje een basisfunctionaliteit. Een meeting kopiëren naar een willekeurig tijdstip was dat nog niet. Tot vandaag!

Afspraken kopiërenOnder acties bij een meeting vind je vanaf nu ‘afspraak kopiëren’. Hiermee open je een nieuw scherm waarbij je zelf een nieuwe datum, tijdstip en duur kunt ingeven. Je kunt deze drie opties naar eigen wens veranderen voor de kopie van de afspraak; de originele meeting blijft ongewijzigd.

Bij het kopiëren worden ook automatisch alle interne medewerkers mee gekopieerd naar de nieuwe afspraak. Zij worden hiervan ook op de hoogte gesteld. Zijn er ook externe contactpersonen uitgenodigd, dan krijg je de optie om hen ook mee over te zetten. Desgewenst stuur je hen ook nog een uitnodiging.


Afspraak kopiëren

 

Facturatievoorkeuren in bulk aanpassen

Binnen Teamleader staan de facturatievoorkeuren per klant standaard ingesteld op prijs per gebruiker. Dit wil zeggen dat timetracking op een klant steeds gefactureerd werd aan de uurprijs die ingesteld staat per gebruiker. Tot voorheen was er nog geen manier om dit op een snelle manier voor meerdere klanten tegelijk aan te passen.


Uurprijzen


Natuurlijk zijn we bij Teamleader niet verlegen om hier snel een oplossing op te bieden. Daarom hebben we de facturatievoorkeur beschikbaar gemaakt als veld bij de Excel-export.

Excel export uurprijsMaak je een Excel-export van (een deel van) je contacten of bedrijven, selecteer dan het veld ‘uurprijs’ als je een exporttemplate samenstelt. Dit veld zit ook inbegrepen bij de standaard export.

In het Excel-bestand dat je krijgt, zal je nu dit veld ook terugvinden. Om de facturatievoorkeur aan te passen, kun je hier drie waarden op toepassen:

  • USER: hiermee stel je de facturatievoorkeur standaard op prijs per gebruiker (terug te vinden bij het bewerken van een medewerker).
  • TYPE: dit neemt prijs per taaktype als standaard voorkeur (instelbaar via Instellingen > Planning).
  • Nummerwaarde: vul je een numerieke waarde in (bvb.: 50.00), dan wordt deze waarde de vaste prijs per uur. Let op dat je steeds een punt gebruikt om decimalen toe te voegen. Een komma zal niet herkend worden.

Sla na afloop je Excel-bestand op en importeer het opnieuw in Teamleader. Enkel de waarden die veranderd zijn, zullen overschreven worden. In dit geval zullen dus je facturatievoorkeuren geüpdatet worden.

Deze optie werkt enkel voor contacten en bedrijven. Op projectniveau wordt er steeds een voorkeur gevraagd bij het aanmaken van een nieuw project.