Teamleader Blog Article

Nieuw: Ticketcloud, automatisch sluitende tickets en Twilio-log voor admins

Nieuw: Ticketcloud, automatisch sluitende tickets en Twilio-log voor admins

Wie dacht dat we na onze rebranding en redesign van Teamleader zouden stilzitten, heeft het grondig mis. We laten weer 3 nieuwe features up jullie los: twee in verband met de Ticketingmodule en één handige voor Twilio admins.

Ticketcloud

Stuur je een antwoord op een supportvraag via de Ticketing, dan krijgt je klant zoals steeds een e-mail terug. Vanaf nu is in die e-mail een link zichtbaar met als vermelding ‘Online bekijken en antwoorden’. 

Ticketcloud

Klik je op deze link, dan zal je doorverwezen worden naar Ticketcloud. Net als onze andere platformen zoals Cloudsign en Invoicecloud kan je klant hier de status van zijn supportvraag controleren of, indien gewenst, bijkomende informatie verschaffen. Dit kan hij doen door op de knop ‘Antwoorden’ te klikken.

TicketDit betekent niet dat dit de enige manier wordt om te antwoorden op een ticket. Je klant kan nog steeds antwoorden door een e-mail terug te sturen. Het antwoord gaat niet verloren in de cyberspace.

Ook de historiek van je tickets wordt zichtbaar in Ticketcloud. Heb je dus meerdere tickets openstaan, dan volstaat een klik op 'Andere tickets' om die tevoorschijn te halen.

In een latere fase zal Ticketcloud ook ondersteuning bieden voor bestanden en zal je ook een eigen achtergrond kunnen toevoegen aan het platform.

Automatisch sluitende tickets

Tot nu toe bleven tickets met de status 'Wachten op klant' voor eeuwig en altijd op 'Wachten op klant' staan. Dat kan gebeuren als klanten bijvoorbeeld niet meer antwoorden. Zo blijf je op den duur over met een reeks tickets die niet kunnen worden gesloten.

De nieuwe feature maakt daar voorgoed een einde aan. Vanaf nu kan je instellen dat tickets die een aantal dagen op 'Wachten op klant' staan, automatisch worden afgesloten. Jij bepaalt uiteraard hoe snel dat gebeurt. Daarvoor navigeer je naar 'Instellingen' > 'Tickets' > 'Voorkeuren'. Eén klik op de schuifbalk en je kan zelf het aantal dagen instellen.

Misschien heeft je klant het erg druk en is het ticket uit het oog verloren. Dat kan natuurlijk altijd. Daarom kan je een standaardbericht opstellen om de klant op de hoogte te brengen van het afgesloten ticket. Indien nodig kan het ticket daarna opnieuw worden heropend. Ook daarvoor kan je terecht in het instellingenmenu voor tickets, onder 'Templates voor automatisch afsluiten'.

Voorkeur tickets

Twilio log

Een laatste feature is erg handig voor Twilio-admins die graag het financiële plaatje in het oog willen houden. Twilio houdt vanaf vandaag namelijk een logboek bij dat alleen door admins te raadplegen is.

Ga naar Twilio bij Integraties, en klik linksonder onder 'Log bekijken'. Nu krijg je een complete gesprekslijst met onder andere beller, ontvanger, tijdstip en kostprijs. Zijn er calls geforward? Dan vind je die hier terug. Ook mensen die uit de queue zijn gevallen of interne gesprekken kan je daar raadplegen. Handig? Wij vinden van wel!