Teamleader Blog Article

Nieuwe dealstatistieken!

Nieuwe dealstatistieken!

Nieuwe dealstatistieken

Statistieken

Fan van alles wat met cijfers en grafieken heeft te maken? Goed nieuws dan, want Teamleader heeft zijn dealstatistieken grondig uitgebreid, zodat je een nog beter beeld krijgt van heel je verkoopsproces! Via de module ‘Statistieken’ navigeer je eenvoudigweg naar ‘Deals’. Je krijgt direct een nieuw menu te zien met niet minder dan 11 verschillende onderdelen:

1. Deals 2. Funnel Rapport
3. Momentopname fases 4. Tijd tot eerste actie
5. Looptijd fases 6. Looptijd fases per gebruiker
7. Geografie 8. Nieuw vs. bestaande klanten
9. Redenen voor verlies 10. Conversiekans per gebruiker
11. Bronnen  

We bespreken er hier een tweetal van, de rest is aan jou om verder te ontdekken!

Funnelrapport

Het funnelrapport dient ervoor om je verkoopsproces makkelijk te evalueren. Het geeft je verschillende dealfases weer, samen met het aantal deals dat tijdens een bepaalde periode in een concrete fase zaten.


Funnelrapport

 

Je ziet in een oogopslag hoeveel deals er bij de start van het proces waren en hoeveel je er gaandeweg overhoudt, tot op het punt van aanvaarding. Tussen elke fase zie je hoeveel deals er effectief werden verloren. Zo kan je de pijnpunten ontdekken in je verkoopsproces en zien waar de meeste prospecten afhaken.

Je zal ook zien dat je bij elk onderdeel van de statistieken steeds een filter kan instellen via dit symbool: Zo kan je onder andere per medewerker of per team nog je funnel gaan verduidelijken.

Tijd tot eerste actie

(Nieuwe) deals laat je beter niet te lang liggen. Het is dus belangrijk dat er snel actie ondernomen wordt, zodat je klant niet afhaakt. Met deze statistiek kan je zien hoelang het gemiddeld duurt voordat een medewerker een eerste actie onderneemt.


Statistiek reactietijd

 

De groene verticale lijn geeft een algemeen gemiddelde weer van de tijd voordat er actie wordt ondernomen op je deals. Via de filter kan je aanduiden welk team of welke medewerkers je wilt laten verschijnen op de grafiek. Je ziet dat je collega’s die links van de lijn blijven in het groen staan, om duidelijk aan te tonen dat ze onder het gemiddelde zitten. Rechts van de lijn zie je de mensen die er langer dan de gemiddelde tijd over doen om een eerste actie te ondernemen. Bij elke medewerker staat ook steeds hun gemiddelde tijd tot actie.

Met deze twee voorbeelden krijg je al een goed beeld van hoe de rest van de statistieken in elkaar zitten. Rest het de redactie enkel nog je veel plezier te wensen!

Maar voordat we dat doen, geven we je nog één kleine update mee:

Nieuw: departement wizard

Oplettende gebruikers hebben het misschien al gemerkt, maar we voerden een kleine aanpassing door aan de bedrijfsinformatie bij de instellingen. Wil je nu je departementinfo bewerken, dan krijg je een kleine 'wizard' voorgeschoteld om eenvoudig je gegevens aan te passen. 

Departement wizard

Nieuw hierbij is ook de optie om je eigen algemene voorwaarden te verwijderen. Tot voorheen had je onze supportdienst hiervoor nodig, maar sinds de nieuwe update kan je dit helemaal zelf! Heb je dus enkele aanpassingen gemaakt aan je voorwaarden en wil je de oude verwijderen? Klik op het kruisje en ze zijn verdwenen! Waarom moeilijk als het ook makkelijk kan.