Teamleader Blog Article

Nieuwe export template wizard, verbeterde timepicker

Nieuwe export template wizard, verbeterde timepicker

Excel export template wizard

Exports maken van je data in Teamleader is al vanouds aanwezig in het programma. Zo kan je bijvoorbeeld van een bepaald segment contacten een excellijst trekken om bepaalde gegevens eruit te halen. Tot voor kort had je geen keuze over welke velden je eigenlijk net wilde exporteren. Enkel een standaard Excel was beschikbaar.

Daar brengen we nu met plezier verandering in dankzij onze nieuwe Excel export template wizard! Deze wizard laat je toe om templates te maken voor Excel export waarbij je zelf je gewenste velden kan selecteren om toe te voegen aan de export.

Afhankelijk van de rechten van je account kan je onderaan bij Facturen, Deals, Contacten, Bedrijven en Artikelen een Excel-icoontje vinden. Klik je hier op, dan krijg je een scherm waar je nog een segment kan kiezen en eventueel een al bestaande template selecteren.


Exporteren naar excel

 

Kies je voor ‘nieuwe template maken’, dan krijg je een nieuw kader waarin je twee kolommen ziet: de linkerkolom toont al je beschikbare velden voor export, de rechterkolom geeft weer welke velden je effectief wenst te exporteren. Selecteer de gewenste velden en gebruik de pijltjes of dubbelklik om ze te verplaatsen naar de rechterkolom.


Templates exporteren

 

Zodra je al je gewenste velden hebt gekozen, kan je de template opslaan. Je template wordt dan beschikbaar in het keuzemenu. Klik je nu op ‘Start export’, dan wordt je persoonlijke export gegenereerd! Afhankelijk van het aantal data kan dit eventjes tijd in beslag nemen.

Verbeterde timepicker

Een kleine maar handige aanpassing die velen waarschijnlijk al is opgevallen, is de aanpassing van de tijdsregistratie. Dankzij de nieuwe timepicker kan je nu op verschillende manieren je tijd ingeven: klik je op het klokje, dan kan je in het uitklapmenu scrollen, met de pijltjes van je toetsenbord werken of de voorziene pijltjes gebruiken. Of vul natuurlijk zelf gewoon handmatig je tijd in. Probeer het zeker eens uit!


Timepicker