Teamleader Blog Article

Nieuwe importtool, documenten rechtstreeks printen, nieuwe app update!

Nieuwe importtool, documenten rechtstreeks printen, nieuwe app update!

Nieuwe importtool voor contacten, bedrijven en artikelen

Ook beu om steeds je CSV-bestand te moeten nakijken en zorgen dat alles correct gelabeld is zodat je zonder al te veel problemen je contacten kan uploaden, om dan tot de conclusie te komen dat je het bestand in een verkeerd formaat hebt opgeslagen? Geen zorgen, het komt de beste voor.

ContactenWe maken daarom ook je leven weer een stuk makkelijker deze week: vanaf nu kan je naast CSV-bestanden ook gewone xls- en xlsx-files importeren (dit zijn gewone excelbestanden, voor de niet-extensieliefhebbers onder ons). Zo hoef je je dus geen zorgen te maken dat je bestand in het juiste formaat is opgeslagen.

Wat? Het kan nog eenvoudiger?

We geloven het nauwelijks zelf, maar het is mogelijk. De nieuwe importtool maakt het namelijk mogelijk om gewoon vanaf elke spreadsheet je gegevens te kopiëren en te plakken! Zoals je hieronder kan zien, is bij de import een veld voorzien waar je eenvoudigweg je gegevens in kan kleven. Heb je dus bijvoorbeeld een bestand met enkele kolommen waar contactgegevens in staan, selecteer dan gewoon alles en plak het hier in!


Contacten importeren

 

Klik je op ‘Doorgaan’, dan zal Teamleader je velden apart herkennen. Hier kan je nog selecteren om welk veld het juist gaat. Zo duid je aan welk veld precies voornaam of familienaam is, en of het nu juist om een postadres of e-mailadres gaat.


Contact importeren

 

Rechtstreeks printen vanuit Teamleader

Een handige nieuwe feature stelt je nu in staat om rechtstreeks documenten te printen vanuit Teamleader. Dit kan op twee manieren: via de preview of rechtstreeks uit de documentenwidget onder de navigatie.

Open je een document, dan kan je dit sinds de update van vorige week rechtstreeks in je browser bekijken. Je zal zien dat er rechts bovenaan een nieuw printicoontje is toegevoegd. Dit geeft je de optie om het document vanuit je browser te printen. Het voornaamste voordeel hierbij is dat je het document niet eerst hoeft te openen in het daarvoor bestemde programma (denk maar aan word of excel).

Ook vanuit de tracking kan je nu rechtstreeks printen. Dit is bijvoorbeeld handig om verzonden of getrackte e-mails snel af te drukken, of zelf notities die jijzelf of een collega hebt toegevoegd. Hiervoor klik je met je linkermuisknop op het icoontje links van de tracking, je zal er de optie ‘Print’ zien staan.

Printen vanuit Teamleader

Mobile app updates

Teamleader appOnze Teamleader mobile app onderging alweer enkele nieuwe updates. Zo werd de snelheid aanzienlijk verbeterd, alsook het gebruiksgemak van de menu’s. De navigatie werd ook aangepast naar een makkelijker gebruik.

Daarnaast is de app nu ook beschikbaar in drie talen: Nederlands, Frans, en Engels.

Zoals er in de Feature Friday van vorige week werd vermeld, kan je nu ook documenten previewen in de webversie. We trekken dit nu ook direct door naar onze mobile app: bekijk snel je offertes, facturen of andere documenten onderweg!

Een andere handige update voor onderweg is dat je nu ook kan bellen via Teamleader Voice via de app. Je kon al bellen via de app met je eigen telefoonnummer als je op een nummer klikte in de app, maar als je gebruik maakt van Teamleader Voice, kan je nu kiezen met welk nummer je belt. Ook de gespreksresultaten kunnen nu gelogd worden via de app.

De Androidversie is al onmiddellijk beschikbaar in de Google Play Store en wordt ondersteund door versies 4.1 tot en met 5.0. Op de versie voor iPad en Iphone is het nog even wachten, deze komt binnen de twee weken beschikbaar in de App Store.

Speciale lettertypes gebruiken in je huisstijl

Tot voor kort waren er maar een bepaald aantal lettertypes beschikbaar die je kon gebruiken bij het opmaken van je huisstijl voor offertes en facturen. Dankzij een handige nieuwe update kan je hier nu ook speciale fonts aan toevoegen.

Bij het instellen van je huisstijl zie je rechts van de preview 'geavanceerde' opties staan. Hier kan je je lettertype selecteren. Je kiest hier dan best voor 'Overnemen uit Word document'. Zo zal Teamleader je font herkennen en toepassen op je offertes en facturen. Let op, je moet hier wel nog een speciale aanpassing voor maken in je Word-document zodat je font mee wordt opgeslagen. Ga zo te werk:

  1. In Word, ga naar 'Bestand'
  2. Zoek in de linkerkolom onder 'Opslaan', 'Opslaan als...' naar 'Opties'
  3. In het scherm dat verschijnt kies je voor 'Opslaan'
  4. Kies hier onderaan voor 'Lettertype in het bestand insluiten'
  5. Sla het document op
    Documenten opslaan

Deze optie zorgt ervoor dat je lettertype beschikbaar wordt gemaakt voor anderen die dit lettertype niet standaard geïnstalleerd hebben. Zo kan Teamleader ook herkennen welk lettertype er moet gebruikt worden op je offertes en facturen. In deze blog lees je ook hoe je best te werk gaat.

Nog twee bemerkingen:

  1. Deze import werkt enkel bij documenten met extensie .docx. Dat wil zeggen dat je minstens Word 2013 moet gebruiken om een lettertype mee te importeren.
  2. Deze optie kan ervoor zorgen dat je bestand aanzienlijk vergroot. Teamleader ondersteunt maar een upload tot maximaal 1 megabyte. Is je bestand groter, neem dan best eens contact op met support@teamleader.nl