Teamleader Blog Article

Nieuwe statistieken voor timetracking, Beperking agendarechten

Nieuwe statistieken voor timetracking, Beperking agendarechten

Nieuwe statistieken voor timetracking

timestats1

Een introductie deze week zijn de nieuwe statistieken over alle timetracking in Teamleader. Net als de andere statistieken zijn deze ook te vinden in de navigatie onder -jawel- Statistieken. Wat we nog nieuw introduceren, is ons nieuw ‘flipmenu’. Wie naar de timetrackingstatistieken gaat gaan kijken, zal direct zien dat de navigatie verandert naar een aangepast navigatie specifiek voor de timetracking stats. Op termijn willen we dit soort menu ook uitbreiden naar andere onderdelen in Teamleader, bijvoorbeeld bij de instellingen. Klikt u op 'Flip back', dan keert u terug naar ons oorspronkelijke navigatie.

Terug naar de timetracking! Bij deze statistieken krijgt u een uitgebreid overzicht van alle uitgevoerde timetracking en kan u gaan onderscheid maken tussen verschillende aspecten van die timetracking. Zo kunt u navigeren tussen timetracking per klant, per project, sorteren op projecten, gebruikers of team, of alle timetracking van een bepaald taaktype weergeven.

Elk van deze onderdelen geeft dan rechts een specifieke weergave van het gekozen type. Bovenaan zal u steeds een overzicht krijgen van de factureerbare tijd, getrackte tijd en het totaal factureerbaar bedrag. Nog daarboven kunt u nog kiezen tussen een week-, maand en kwartaalview.

Het onderste deel van de statistieken is afhankelijk van het onderdeel gekozen in de navigatie. Zoals u kan zien in de onderstaande afbeelding, ziet u hier de verschillende taaktypes en het aantal uur er op een bepaald type werd getracked. Het lichtgroene deel van de balk geeft het aantal ongefactureerde tijd weer, terwijl het donkergroene deel aanvult wat er wel als factureerbaar gepresteerd werd.

timestats3

Agendarechten beheren

agendarechten

Een kleinere aanpassing deze week is op vlak van de rechten die een gebruiker kan krijgen ten opzien van zijn agenda of die van anderen. Vanaf nu is het mogelijk om een gebruiker enkel toegang te geven tot hun eigen specifieke agenda, terwijl vroeger standaard de teamagenda zichtbaar was voor alle leden van dat team.

Het is ook nog steeds mogelijk om iemand toegang te geven tot alle agenda’s, los van een team.