Teamleader Blog Article

Nieuwe Teamleader timeline: een overzicht

Nieuwe Teamleader timeline: een overzicht

Dankzij een nieuwe feature - Teamleader Timeline - is het nu mogelijk om per dag een overzicht te krijgen van alle activiteit rond uw sales.

Om de nieuwe timeline weer te geven, klikt u op bovenaan rechts op uw naam. In het menu dat verschijnt, kiest u voor 'Laatste Activiteiten'. Een chronologisch verloop van alle salesactiviteiten zal verschijnen. Stel, u heeft een klein salesteam. Dan gebeuren er dagelijks acties: nieuwe leads worden opgenomen in de CRM, er zijn telefoongesprekken, er zijn sales meetings en hopelijk komen er ook aanvaarde offertes. Dit alles komt nu in een handig overzicht te staan. Hierbij een voorbeeld van zo'n timeline:

timeline-sales

We zetten graag voor u even de verschillende mogelijkheden van de timeline op een rij:

Projects of Sales

topics

Rechts bovenaan ziet u twee keuzemogelijkheden staan: Projects of Sales. Hier kan u kiezen welke timeline u weergeeft: alle gebeurtenissen in uw projecten of alle acties ondernomen bij uw verkopen. Standaard zal de sales timeline de eerste zijn die u te zien krijgt. Werkt u zonder projecten, dan kunt u deze optie gewoon negeren.

Filteren op activiteit

Dankzij de filterfunctie op de timeline kan u makkelijk kiezen welke actie u wilt weergeven. Stel, u wilt zien welke e-mails er vandaag allemaal zijn uitgestuurd naar uw contactpersonen. Dan klikt u gewoonweg met uw linkermuisknop op het e-mailsymbool. Dan krijgt u de volgende keuzes: ‘filteren op dit type activiteit’ en ‘detailpagina’.

Klikt u op ‘filteren op dit type activiteit’, dan toont Teamleader voor u chronologisch de e-mailacties die gebeurd zijn. Hoe verder u naar onder scrolt, hoe meer activiteiten u zal te zien krijgen.

filter-activiteit

Door op ‘detailpagina’ te klikken, verwijst Teamleader u door naar de persoonlijke pagina van de persoon naar wie de e-mail werd gestuurd. Daar zult u onderaan in de tracking ook een verwijzing vinden. Alle informatie wordt dus nog steeds bewaard bij uw (potentiële) klant zoals voorheen, maar nu krijgt u ook een algemeen overzicht in chronologische volgorde. Deze nieuwe manier van weergeven werd ook doorgetrokken naar de tracking op de detailpagina van contacten en bedrijven. U kan daar dus ook op dezelfde wijze gaan filteren.

Door nogmaals op het e-mailsymbool te klikken, kan u de filter verwijderen en terug naar het algemene overzicht van de timeline gaan.

Filteren op persoon

Gelijkaardig aan het filteren op activiteit, kan u er ook voor kiezen om in de timeline te filteren op persoon. Aan weerszijden van de timeline ziet u steeds de foto van uw medewerker staan die een bepaalde actie ondernomen heeft. Klikt u met de linkermuisknop op de foto, krijgt u weer twee opties te zien: ‘Filteren op deze persoon’ en ‘Timesheets bekijken’.

filter-sales

Door op ‘filteren op deze persoon’ te klikken, krijgt u alle activiteiten te zien die deze persoon heeft uitgevoerd. Door weer op de foto te klikken, kan u de filter verwijderen.

dagverloop

Dagoverzicht

Scrolt u een klein beetje naar onder op de timeline, dan zal u bovenaan links een nieuw kader zien verschijnen. Daarin wordt de totale dagactiviteit van al uw sales of projecten geschetst. Zo staat er bij sales bijvoorbeeld het aantal gewonnen offertes, alle nieuwe offertes die zijn binnengekomen en het aantal sales meetings van die dag. Scrolt u verder naar beneden, naar het verloop van een vorige dag, dan zullen de resultaten van die dag in het kader verschijnen.