Terug naar het blog overzicht

Nieuwe Teamview-planning, Update targetmodule

Nieuwe Teamview-planning

De oplettende gebruiker heeft het waarschijnlijk al gezien: de langverwachte Teamview is sinds deze week beschikbaar in Teamleader! Wie naar de planning navigeert, zal naast de gebruikelijke dag-, week- en maandview ook een tabblad ‘team’ zien staan. Hiermee navigeert u naar het overzicht van de agenda van uw collega’s.

Met de Teamview kunt u snel de beschikbaarheden in de agenda van uw collega’s te zien krijgen. U kiest zelf van welke collega’s u de agenda wilt vergelijken, om bijvoorbeeld een ideaal moment voor een gezamenlijke vergadering in te plannen. In onderstaand voorbeeld ziet u de agenda van Jeroen en Mathias. Zoals te zien is, hebben ze allebei op zowel maandag als woensdag tijd om een gemeenschappelijke vergadering te leggen. Willen ze controleren of nog een medewerker vrij is, dan klikken ze gewoon op de '+'-knop om de agenda van een collega toe te voegen.

teamview1

Naast afzonderlijke collega's is het ook mogelijk om direct de gemeenschappelijke agenda van een heel team weer te geven. Wilt u de agenda van een bepaalde collega verbergen, dan kan u gewoon op zijn of haar naam klikken. De agenda van deze collega zal dan verwijderd worden uit de Teamview.

Wil Jeroen nu bijvoorbeeld een vergadering leggen op maandag 13/01 voor zowel hem als Mathias, dan kan Jeroen dubbelklikken op een moment waarop ze beiden vrij zijn. Hij zal de keuze krijgen om een afspraak, taak of callback aan te maken. Kiest hij voor een nieuwe afspraak, dan zal Teamleader automatisch voorstellen om de afspraak voor deze twee collega's in te plannen. Zijn er meer dan twee agenda's zichtbaar, dan zullen uiteraard alle medewerkers aan de vergadering worden toegevoegd.

teamview4

Naast de verschillende collega’s kunt u ook kiezen welke dagen u te zien krijgt op de agenda. Kiest u om maar twee dagen te zien op de weergave, dan krijgt u steeds dezelfde dagen van een week later ook te zien. Bijvoorbeeld: kiest u ervoor om enkel maandag en dinsdag weer te geven, dan zullen zowel maandag 13/01 als maandag 20/01 en dinsdag 14/01 en dinsdag 21/01 weergegeven worden. Soortgelijk zullen bijvoorbeeld vier maandagen te zien zijn als u enkel maandag wenst weer te geven.

teamview3

Update van de targetmodule

Het is sinds deze week mogelijk om alle users toegang te geven tot de targetmodule. Vroeger was dit enkel toegankelijk voor administrators. Users die geen administratorrechten hebben, zullen wel enkel de targets kunnen zien van zichzelf of van hun team.

target

Heeft u nog geen targetmodule en wenst u deze graag te gebruiken? Stuur een mailtje naar support@teamleader.be en wij activeren deze module gratis voor u!

Over de auteur

Vicky Van Riel - Marketing

Als kunstwetenschapper met roots in de psychologie weet Vicky niet alleen waar de betere film over gaat, ze kan ook perfect uitdrukken wat ze erbij voelt. Voor haar marketingfunctie beroept ze zich bovendien op een uitgebreide retailachtergrond. Vicky beweert van wielrennen te houden, al heeft niemand haar ooit van Amsterdam naar Gent zien fietsen.

Blijf op de hoogte van Teamleader en ontvang alle nieuwtjes als eerste!