Teamleader Blog Article

Nieuwe zoekfunctie bij artikelen, Milestones inplannen in de projectplanning

Nieuwe zoekfunctie bij artikelen, Milestones inplannen in de projectplanning

Nieuwe zoekfunctie bij artikelen

Teamleader heeft zijn zoekfunctie voor artikelen geüpdatet. Wie bij een offerte of factuur een artikel wilde invoegen dat zich al in de database bevond, kon al gebruik maken van de auto-completefunctie. Dit zorgde ervoor dat artikelen uit de database automatisch werden voorgesteld bij het intypen. Vanaf nu kunt u ook uitgebreider zoeken in uw artikelenbestand. Wie bij het maken van een offerte of factuur een artikel begint te typen, kan nu ook klikken op ‘bekijk alle resultaten’. Er zal een nieuw venster openen waarin u uitgebreid kan zoeken, bijvoorbeeld ook op segment. Dit kan handig zijn voor klanten met een groot artikelenbestand met veel licht afwijkende producten.

In het nieuwe venster ziet u dus een nieuwe zoekfunctie om eenvoudig door uw artikelen te bladeren. U kunt de beginletters van het product intypen en alle gerelateerde artikelen zullen weergegeven worden. De zoekfunctie verfijnen kan bijvoorbeeld door het gebruik van segmenten. Bij elk geselecteerd product wordt ook de randinformatie weergegeven, zoals de prijs en de eventuele achtergrondinformatie. Als u het juiste artikel heeft gevonden, klikt u op 'selecteren' en het artikel wordt toegevoegd aan uw offerte of factuur.

Milestones inplannen in de projectplanning

Tot en met deze week werden Milestones steeds zo snel mogelijk ingepland in de projectplanning, zodat er duidelijk kon gezien worden wanneer een project ten vroegste klaar kon zijn. Dit had evenwel als gevolg dat wederkerende deadlines steeds te vroeg werden voorgesteld. Liep er bijvoorbeeld een project waarbij bepaalde taken pas op een bepaalde datum konden opgeleverd worden, dan ging Teamleader al deze deadlines toch zo vroeg mogelijk inplannen, zonder rekening te houden met de datum waarop de Milestone pas mocht beginnen. Met deze nieuwe update wordt het vanaf nu mogelijk om zelf te kiezen wanneer een Milestone dient ingepland te worden in de projectplanning.

milestone

Bij het aanmaken of bewerken van een Milestone zal u nu onderaan de pop-up een nieuwe mogelijkheid zien staan waarmee het mogelijk wordt om de Milestone in te plannen. Er zijn twee opties: ofwel plant u de Milestone zo snel mogelijk in (zoals vroeger standaard gebeurde), ofwel kiest u ervoor om de Milestone in te plannen na een bepaalde datum.

Heeft u de module Projectplanning nog niet, maar wilt u deze graag proberen? Mail ons via support@teamleader.be en wij activeren deze module voor u!