Teamleader Blog Article

Omzetten naar verschillende munteenheden (multicurrency)

Omzetten naar verschillende munteenheden (multicurrency)

Stuur je vaak offertes of facturen naar alle hoeken van de wereld? Dan heb je vast al te maken gehad met buitenlandse munteenheden. Herkenbaar? Dan heb je geluk: vanaf nu converteert Teamleader naar verschillende munteenheden!

Zo werkt het

De conversie van munteenheden werkt op verschillende niveau's binnen Teamleader: Deals, Facturen en Kredietnota's. Overal waar er geld mee gemoeid is dus.

Het principe is vrij eenvoudig: nadat je een offerte, factuur of kredietnota hebt gemaakt, kun je het totale bedrag ervan omzetten naar je gewenste munteenheid. Om dit te doen, kies je onder 'Acties' voor 'Munteenheid omzetten'.

Dan krijg je dit scherm te zien: 


Munteenheden

 

Hier kun je de gewenste munteenheid kiezen. Je krijgt de huidige koers te zien, net als een real-time berekening van het totale bedrag inclusief en exclusief btw van je offerte of factuur.

PDF converterenKlik op 'Converteer' om de omrekening toe te passen. Op dit moment krijg je twee verschillende PDF's van je deal of factuur. De ene is het origineel, de andere is de geconverteerde versie. Deze laatste herken je aan de afkorting van de eenheid in de titel.

Als je er dan voor kiest om de offerte of factuur te verzenden, zal altijd de geconverteerde versie bij je klant terechtkomen.

Belangrijk om weten

  • Je dient de omzetting van munteenheid eerst te activeren via Instellingen > Facturen. Standaard zal dit uit staan.
  • De conversie van een deal of factuur gebeurt enkel op het totale bedrag. Aparte lijnen of subtotalen worden niet omgezet.
  • Als je al een omgezette deal of factuur hebt, kun je nog steeds wisselen van munteenheid. In dat geval wordt wel steeds de vorige versie overschreven.
  • De wisselkoers wordt elke vier uur geüpdatet. 
  • Je kunt een standaard munteenheid instellen per bedrijf via de facturatievoorkeuren.
  • Informeer je klanten van de gebruike wisselkoers met de shortcode $CURRENCY_RATE$.

Dit is hoe de omzetting uiteindelijk op je factuur of offerte zal verschijnen:

Factuur