Teamleader Blog Article

Op naar ‘The 4-Hour Workweek’ met Teamleader

Op naar ‘The 4-Hour Workweek’ met Teamleader

"Als je tien keer zo efficiënt werkt als normaal, kom je uit bij een werkweek die slechts vier uur telt." Dat is de rekensom die Tim Ferris maakt in ‘The 4-Hour Workweek’. Het boek inspireerde Philippe De Puydt. Dankzij Teamleader wint de zaakvoerder van communicatiebureau Linkman heel wat tijd bij de uitvoering van administratieve taken.

Philippe De Puydt“Een paar jaar geleden werkte ik bij een communicatiebureau. Facturen maken en versturen maakte deel uit van mijn takenpakket, maar was een lastige - lees: tijdrovende - klus. Ik was er al snel tot drie werkdagen mee bezig, en stelde dat werkje elke maand liefst zo lang mogelijk uit.

Mijn baas wilde echter een wekelijkse financiële stand van zaken. Hij wilde dat de klant na iedere afgewerkte job onmiddellijk een afrekening kreeg. Logisch, want een sneller facturatieproces zou onze cashflow goed doen.

Alleen slaagde ik er niet in om mij elke week om de facturatie te bekommeren. Daarvoor had ik nog te veel ander werk. Het bleef dus bij de maandelijkse financiële status, tot grote teleurstelling van mijn baas.”

Worstelen met tijd

“Enige tijd later ging ik met mijn eigen agentschap van start. Ineens stond ik er alleen voor: verkoop, productie en administratie… Ik moest worstelen met de tijd om zo efficiënt mogelijk te werken.

Ik kwam op het spoor van Teamleader, een tool die me beloofde snel en efficiënt facturen te kunnen maken en versturen. Ik had er op dat moment geen idee van hoe drastisch Teamleader mijn professioneel leven zou veranderen.”

Alle cijfers bij de hand

“Vandaag telt mijn bedrijf tien medewerkers. Je kunt me op elke moment van de dag naar cijfers vragen. Binnen de minuut geef ik je een accuraat antwoord en kan ik je haarfijn uitleggen hoe het met mijn zaak is gesteld. Ik heb een zicht op de openstaande facturen en weet welke bedragen ik straks nog mag verwachten. Ik weet wanneer klanten betalen en zie hoe rendabel we bezig zijn.

Met een smartphone log je in op Teamleader en zie je de cijfers die je nodig hebt. Dat is meer dan nice to have.

Tweet dit

Het is bovendien informatie die ik altijd op zak heb. Met mijn smartphone log ik in op Teamleader en zie ik de cijfers die ik nodig heb. Dat is meer dan nice-to-have. Als zaakvoerder neem ik heel wat beslissingen. En die neem ik eigenlijk nooit achter mijn bureau. Ik heb heldere momenten wanneer ik ga hardlopen, in bed, in de auto. Teamleader is nu mijn klankbord wanneer ik beslissingen neem rond investeringen of aanwervingen.”

‘The 4-Hour Workweek’ in zicht

“Iedere maand stuur ik ongeveer vijftig facturen uit. Elke week overloop ik de timesheets van mijn medewerkers. Ik besteed daar hooguit een uur aan. Om een afgewerkte taak af te rekenen, moet ik twee keer klikken. Met één klik zet ik het afgewerkte project op factuur. Met nog een klik zit de factuur in de mailbox van de klant. Sommige klanten krijgen liever een factuur op papier. Ook daar besteed ik niet meer dan één klik energie aan. De post drukt mijn facturen af en brengt ze tot bij mijn klanten. 

Ooit het boek ‘The 4-Hour Workweek’ van Tim Ferris gelezen? Het uitgangspunt is eenvoudig: tien keer efficiënter werken leidt tot een werkweek van nauwelijks vier uur. Dankzij Teamleader hou ik dan nog drie werkuren per week over om me met mijn klanten bezig te houden…”