Teamleader Blog Article

Slimmer werken: de cloud tools die je absoluut moet kennen

Slimmer werken: de cloud tools die je absoluut moet kennen

De voordelen van de cloud zijn niet op een hand te tellen: je bespaart een hoop centen want je hoeft nauwelijks te investeren in hardware of IT-personeel. Bovendien helpt de flexibiliteit van de cloud je bedrijf groeien en is de veiligheid gegarandeerd. Het gemak waarmee je documenten deelt, met je team samenwerkt en de juiste data binnen handbereik hebt, zorgt daarnaast nog voor enorme tijdwinst.

Daarvoor hoef je niet eens je infrastructuur online onder te brengen; veel apps maken deskundig gebruik van de cloud om de workflow van heel je onderneming te verbeteren.
We hebben de slimste tools voor je op een rij gezet, verdeeld in 6 handige categorieën.

1. Flexibele marketing

De cloud laat marketeers met scherp schieten in plaats van met hagel. Zo kan je met Unbounce snel goede landingspagina's maken, ze A/B-testen en weer aanpassen. Geen IT-hulp nodig, dus geen technische bottlenecks. De integratie met een scala andere marketingtools zorgt voor een optimale workflow.

Met social media management tools als Buffer, Hootsuite of Agorapulse plan je makkelijk geautomatiseerde posts in, kan je de ROI analyseren en vrijwel meteen bijsturen. Zo verspil je nooit veel tijd en moeite aan social media-campagnes die hun doel niet bereiken.

En nieuwsbrieven, die stuur je gewoon via MailChimp of Campaign Monitor - of het in Utrecht gebaseerde Revue, waarmee je gelijk je nieuwsbrieven in een wip cureert.

2. Eenvoudige administratie

Zakelijke administratie komt vaak neer op een tijdrovende papierhandel. Dat soort werk neemt Xpenditure je uit handen. Met een smartphone of webcam digitaliseer je snel je bonnetjes die je daarna omzet in onkostenrapporten en in enkele klikken exporteert, zelfs naar je boekhoudpakket.

Word je moedeloos van die overvolle inbox elke ochtend? Dan kan je misschien je voordeel doen met de slimme app Sanebox. Die leert welke e-mails jij belangrijk vindt en welke niet. Weer een paar grijze haren minder.

3. Grenzeloze productiviteit

Door productiviteit te beperken tot de kantooruren en -muren leg je ook je creativiteit aan banden. Daarom is een digitale online werkplek als Evernote zo handig: je brengt er al je beste vondsten en ideeën samen, in welk formaat dan ook, over al je toestellen heen. Zo ben je altijd en overal het meest productief.

Dankzij Pocket hoef je daarnaast je werkritme niet te onderbreken als je toevallig interessante content tegenkomt: je slaat het gewoon op voor later, vanuit eender welk medium.

Met cloud-based apps als Confluence kunnen ook teams hun productiviteit flink opkrikken door alles op één plek te organiseren. Invision doet design- en softwareteams dan weer vlekkeloos samenwerken aan interactieve prototypes van websites en apps, zonder slome feedback via e-mail of revisies wanneer het te laat is.

4. Sales op kruissnelheid

Een log salesapparaat doet je in de moderne zakenwereld hopeloos achterop hinken. Ook daar weet de cloud raad mee: met Gotomeeting of Join.me organiseer je virtuele meetings met potentiële klanten waardoor je veel kilometers en uren bespaart.

Vraagt je lead een offerte? Met het juiste cloudplatform kan hij ze online inkijken, er feedback op geven en ze het liefst onmiddellijk goedkeuren. Ook facturen kan je dankzij de cloud online laten raadplegen én betalen. Een online CRM slaat je aanvaarde offertes en betaalde facturen direct op bij het juiste bedrijf of contactpersoon. Zo vloeit elke stap van je salesproces over in de volgende.

5. Gestroomlijnde workflow

Investeren in een gestroomlijnde workflow is sowieso slim, want niemand houdt van dubbel werk. Een perfect voorbeeld is Zapier, de workflow-tool waarmee je al je apps verbindt zodat ze makkelijk data uitwisselen. Met event-based automatisatie vermijd je vervolgens onnodig herhaalde taken.

If This Then That (IFTTT) is van oorsprong meer op particuliere consumenten gericht, maar laat op een gelijkaardige manier het internet voor jou werken door eenvoudige koppelingen te maken tussen de tools die je gebruikt. Want een geïntegreerde workflow betekent optimale productiviteit. Workflow doet hetzelfde voor iOS-gebruikers.

6. Directe communicatie

De kortste weg van A naar B is in een rechte lijn. Bouw dus ook in je communicatie zo min mogelijk omwegen in: kies een online platform zoals Slack om intern te communiceren of Intercom om hetzelfde te doen met je klanten. Olark biedt je verder de mogelijkheid om live klantenvragen te beantwoorden, zonder omslachtige e-mails of tickets die door de andere partij nog geopend moeten worden.

Natuurlijk kan je niet de hele tijd online zijn. Ga dus ook op zoek naar een cloud-based ticketingplatform om tijd te winnen: de klant kan de status van zijn supportvraag direct opvolgen en bijkomende info verschaffen, jouw customer service ziet alle openstaande tickets in de historiek en kan ze zelfs automatisch laten sluiten na verloop van tijd.

Smaakt naar meer? Kom naar de Week van de Ondernemer!

Het is soms zwemmen tussen de vernieuwingen en tools die beloven je business te doen groeien. Op de Week van de Ondernemer van 12 tot 14 april in de Jaarbeurs in Utrecht hoor je gelukkig alles over de laatste ontwikkelingen op het gebied van marketing, technologie, strategie en financiering. Ook Teamleader is aanwezig!

Bovendien heeft Teamleader Vivianne Bendermacher uitgenodigd, founder van Techionista en bekend van o.a. RTL Boulevard en Radio4. Zij toont je de vele mogelijkheden van de toekomst. Maar ze laat je vooral zien hoe je vandaag nog slimmer en efficiënter kunt werken met tools en software waar je geen techneut voor hoeft te zijn. Perfect op maat van het MKB, net als Teamleader. Volg haar workshop ‘Slim ondernemen? Laat tech het werk doen’ of kom langs op onze stand