Teamleader Blog Article

Slimmer werken met nieuwe tools en ander gedrag

Slimmer werken met nieuwe tools en ander gedrag

Met onze software helpen we bedrijven sneller en efficiënter werken. Dat is niet genoeg. Wij willen ondernemers ook voorzien van interessante visies en tips op het gebied van digitaal werken. Dát is Work Smarter.

Op 8 juni ontvingen wij bijna 200 ondernemers uit heel Nederland in de WesterUnie in Amsterdam. We zijn blij te zien dat zij een namiddag de tijd hebben gemaakt om naar ons event te komen. Tijd vragen is immers niet zo gemakkelijk!

 

‘Focus op mijn core business’

Tijdens zijn studie hielp Jeroen De Wit al kleine bedrijven bij hun administratieproces. De vraag of hij ondernemers kan helpen om hun sales en facturatieproces en projecten te structureren werd zo vaak gesteld, dat hij zich afvroeg waar dit vandaan kwam. Blijkt dat tot op de dag van vandaag 50% van de ondernemers nog geen productiviteitstool gebruikt!

Dit brengt Jeroen en zijn twee partners op het idee om een tool te bouwen die het mkb helpt hun focus op hun core business te houden: Teamleader wordt gestart vanuit hun passie voor efficiëntie en slimmer werken.

Tijd verloren aan administratie

Ondernemers geven nog altijd aan dat ze teveel tijd kwijt zijn aan hun administratie. Teamleader wil de workflow zo optimaal beheren en daarom is er nu de Teamleader Marketplace. In de Marketplace vind je 150 integraties: slimme tools en software die gebruikers aan hun Teamleader-account kunnen koppelen. Dit zal de productiviteit van het mkb in Europa een flinke boost geven!

Hacks voor een productieve dag

We kijken honderd keer per dag op onze telefoon, glimlachen veertig keer en checken 74 keer onze e-mail. Tijd voor verandering dus. Rodolphe Dutel geeft ons tips, tricks en hacks om iedere dag meer productief te zijn: Hoe kun je technologie op een slimme manier gebruiken?

1 Koop een ouderwetse wekker

Tachtig procent van de mensen gebruikt hun telefoon als wekker, daar horen wij ook bij. Dit betekent dat we van het moment dat we wakker worden tot we weer gaan slapen met onze telefoon in de weer zijn. Het gevaar (en onvermijdelijk gevolg) is dat we onze energie niet meer managen, maar dat de berichtenstroom en notificaties op onze telefoon onze dag beïnvloeden. De oplossing? Geen telefoons in de slaapkamer en een ouderwetse wekker.

2 Ga offline

Hoe gebruik jij technologie op werk? De laatste jaren is er een enorme toename in het gebruik van CRM, online agenda’s en andere tools met notificaties. Deze totale connectiviteit maakt het soms lastig om geconcentreerd te werken - wist jij dat iedere externe afleiding jou 23 minuten kost om weer in de flow te komen?

 “Being in a group chat all day, feels like being in a meeting all day with random participants and no agenda.”

Het komt voor dat je écht gefocust moet zijn. Plan daarom één dag per week een ‘deep workday’. Dit is een dag waarop je geen meetings plant en je ervoor kiest niet bereikbaar te zijn. Zo ben je de baas van je eigen agenda.

35031777472_43d29f3665_k.jpg

Bonustip

Kies ervoor om by default uitgelogd te zijn van social media. Dan kun je niet meer “even snel” door je tijdlijn scrollen, want het kost moeite om in te loggen.

3 Zet je telefoon van 21.00 tot 9.00 uur uit

Als je beter je tijd kunt managen en beter je afleidingen kunt managen ben je er nog niet. Kun jij je werk op kantoor laten? Waarschijnlijk niet, werk volgt je overal in je onderbewuste brein. Je krijgt ideeën onder de douche of tijdens een wandeling in het park; de meeste ondernemers zijn 24/7 aan het werk.

Zet je telefoon daarom van 21.00 tot 9.00 uur uit. Wees aanwezig voor de mensen om je heen: jouw gezin is immers belangrijker dan een e-mail met de agenda van een meeting. Disconnect, be present en kies zelf hoe je je vrije tijd invult. Laat je leven niet leiden door je telefoon.

 

Blijven doen waar je hart van in de fik gaat

Michele Sparreboom stelt dat iedereen iets heeft ‘waar z’n hart van in de fik gaat’. Van zakenmannen tot meiden uit de achterstandswijken in Rotterdam. Het probleem is de overload aan informatie die we iedere dag over ons heen krijgen: daardoor kunnen we geen interesse meer opbrengen voor een ander.

Je kunt anderen toch raken en inspireren door met passie te praten. Daarbij maakt het niet uit wat je doet of wie je bent. De wereld heeft al genoeg gedoe, dus vertel wie je bent en wat je doet. Mensen hebben er behoefte aan! Beperk je hierbij niet alleen tot je werkzaamheden op zakelijk vlak, maar laat zien wie jij als persoon bent.

WS_NL1-11.jpg

Verhoogde kans op een burn-out

Velen denken dan ‘maar ik doe niets bijzonders’. Dan gaat er wat mis! Je hart moet in de fik staan van wat je doet, anders heb je een verhoogde kans op een burn-out. Het kost namelijk veel meer energie om veertig uur per week te werken voor iets wat jou niet inspireert dan voor iets waar jouw hart wel van in de fik gaat.

Als het niet goed gaat, stop dan. Denk niet dat het niet goed gaat omdat jij niet goed genoeg bent, zet geen tandje bij. Analyseer het proces en pas jouw onderneming aan jou aan. Wie wil jij zijn? Pas jouw bedrijf daarop aan.

Bonustip

Je hoeft niets ‘los te laten’, daar krijg je alleen maar stress van. De truc is toelaten: accepteren. Haal je schouders op en ga weer door.

Al deze lessen, tips en inzichten van Work Smarter zijn samengevat in de graphic recording van Jeroen Blijsie.

 Teamleader Work Smarter 8 jun. 2017 -1.jpg

Bekijk alle foto’s van Work Smarter en hopelijk ben jij er de volgende keer (weer) bij!