Teamleader Blog Article

De Teamleader mobile app

De Teamleader mobile app

In het eerste kwartaal van 2013 bracht Teamleader zijn eerste app op de markt voor iPad en Android tablets. Deze eerste versie had enkele beperkte functies maar binnenkort komt er een heuse update. De keuze om Teamleader te optimaliseren voor mobiele toepassingen werd vorig jaar in december genomen, er zijn twee tendensen die ons daarin hebben overtuigd:

  • In 2014 zal de wereldwijde omzet uit mobiel internet meer dan de helft bedragen van de totale omzet van internettoegang.
  • In 2013 zullen er meer tablets verkocht worden dan vaste pc’s en in 2014 haalt de tablet zelf de verkoop van laptops in.

Voor de smartphone is het dus nog even wachten maar daarvoor zijn er andere manieren om productief met Teamleader aan de slag te gaan. Wie gebruikt maak van bijvoorbeeld Google Apps kan nu reeds zijn contacten en agenda met Teamleader synchroniseren. Het beheer van taken en tijdsregistratie zal de eerste prioriteit worden wanneer we ons hier op richten.

Terug bij de tablet zijn dit de functionaliteiten voor de volgende update:

CRM

Aanmaken, bekijken en bewerken van uw contacten en bedrijven in Teamleader. Ook de zoekfunctionaliteit en segmenten zijn beschikbaar in de app. Bovendien kan je vanuit de applicatie snel navigeren voor het verzenden van e-mails, de locatie van een bedrijf te bekijken in Google Maps of de website van uw contact te bezoeken.

Werkbonnen

Deze functionaliteit is enkel toegankelijk na aanvraag. Via deze module kan u en werknemers werkbonnen aanmaken. Deze werkbonnen bevatten de gegevens van uw klant, aantal kilometers van de afgelegde weg, uitgevoerde taken, verbruikte artikelen en opmerkingen. Vervolgens kan uw klant deze werkbon ondertekenen en komt deze digitaal in Teamleader, waar u ze kan met één klik kan omvormen tot een factuur.

Planning

In deze module kan u uw taken, meetings en callbacks beheren. Onder beheren verstaan we aanmaken, bekijken en bewerken, maar ook het afwerken en dus tijd registreren is voorzien. Wanneer u de applicatie opent, krijgt u steeds uw agenda van de dag te zien. Dankzij deze nieuwe functionaliteit in Teamleader zal u kunnen doorklikken naar de afzonderlijke taken of vergaderingen.

Facturatie

Opnieuw een nieuwe module in de applicatie. In de eerste versie zal het mogelijk zijn om facturen te bekijken en te verzenden. Handig als u onderweg even de facturatie wenst na te kijken en herinneringen wenst uit te sturen.

Nieuw design

Dat er nieuwe functionaliteiten beschikbaar zijn heeft u ondertussen al gelezen, maar ook het design werd onder handen genomen. De gebruiksvriendelijkheid van een mobiele applicatie is zeer belangrijk en daarom hebben we samen met enkele gebruikers het design geëvalueerd. Hierbij enkele voorbeelden van het nieuwe design:

Takenoverzicht Teamleader app                 Home Teamlader app

 Takenoverzicht Teamleader app                                              Home Teamlader app