Teamleader Blog Article

Teamleader haalt 18,5 miljoen euro op in Series-C-financieringsronde

Teamleader haalt 18,5 miljoen euro op in Series-C-financieringsronde

Amsterdam, 6 augustus 2018 – Teamleader, het SaaS-platform voor CRM, projectmanagement, sales en facturatie voor het mkb, heeft een Series-C-financieringsronde afgerond van 18,5 miljoen euro (22 miljoen Amerikaanse dollar). De nieuwe ronde werd geleid door een nieuwe investeerder: het in Londen gevestigde Keen Venture Partners. Daarnaast namen ook de bestaande investeerders Fortino Capital en Sage Capital die eerder de Series-A en Series-B leidden, en de nieuwe investeerder PMV deel aan deze ronde.

Het bedrijf gaat het nieuwe kapitaal gebruiken om de internationale groei te ondersteunen en de productroadmap te versnellen. Het bedrijf ziet vooral groei komen uit een grotere adoptie van het Teamleader-platform onder het mkb, de belangrijkste doelgroep van het bedrijf. Een belangrijke driver voor groei is de Teamleader Marketplace die verder wordt uitgebreid en gelokaliseerd om zo duizend integraties te bereiken.

Volgens Jeroen De Wit, CEO van Teamleader, is de betrokkenheid van verschillende internationale investeerders een goed teken. “Het feit dat we dit substantiële bedrag van verschillende internationale venture capitalists verkregen, is een belangrijk teken van vertrouwen in Teamleader als bedrijf en bewijst de internationale groei die we hebben gerealiseerd.”

Jeroen_de_Wit_WEB__MG_3634

Volgens De Wit maakt de nieuwe financieringsronde het mogelijk om aan de Teamleader-software nog meer waarde toe te voegen voor het mkb. “Middelgrote en kleine bedrijven staan steeds meer open voor digitalisering en zien steeds meer de voordelen om verschillende softwaretools te combineren. Daarom blijven we investeren in onze Marketplace die naadloze integraties biedt met tal van andere tools. Zo willen we mkb’ers helpen succesvol te zijn en te blijven.”

Alexander Ribbink, General Partner van Keen Venture Partners: “Teamleader stond al enige tijd op onze radar. Hun trackrecord tot nu toe is zeer indrukwekkend. Wij bewonderen de drive van het gehele team. Keen Venture Partners gaat zijn financiële steun aanvullen met menselijk kapitaal in de vorm van expertise en toegang tot ons netwerk waar en wanneer dat maar mogelijk is.”

Duco Sickinghe, bestuursvoorzitter van Teamleader en Managing Partner van Fortino Capital: “Fortino investeert graag in uitzonderlijke leiderschapsteams die de ambitie hebben om hun gehele branche te transformeren. Wij zagen het potentieel van Teamleader al vroeg en we geloven er nog steeds sterk in. Wij kijken ernaar uit om de groei van Teamleader verder te volgen – en om te zien hoe zij de manier waarop het Europese mkb werkt, transformeert.”

Teamleader werkt hard aan het lokaliseren van zijn platform om zo tegemoet te komen aan de eisen en wensen van klanten in verschillende geografische markten. Het bedrijf kan met de nieuwe financiering verder investeren in de Marketplace. De Teamleader Marketplace biedt onder meer lokale cloudapplicaties die gebruikers kunnen koppelen aan hun Teamleader-omgeving. Het bedrijf lanceerde in mei 2018 een integratiefonds van een miljoen euro voor ontwikkelaars om te werken aan nieuwe integraties. Tachtig ontwikkelaars hebben zich inmiddels aangemeld. De Marketplace heeft al tweehonderd integraties met bekende (cloud)applicaties als Office, Google, Exact en Dropbox.  

De product- en engineeringteams zullen naar verwachting verdubbelen in omvang om de productroadmap te versnellen. Daarbij komt een sterk accent te liggen op een multilokale benadering en op het finetunen van het platform met het oog op landspecifieke eisen.

Software-scale-up Teamleader werd zes jaar geleden opgericht en rondde eerder een Series-A- en Series-B-financieringsronde af. Daarbij werd in totaal 14 miljoen euro geïnvesteerd.