Teamleader Blog Article

Teamleader haalt investering van 2,5 miljoen EUR op bij Fortino

Teamleader haalt investering van 2,5 miljoen EUR op bij Fortino

Investeringsfonds Fortino schenkt Teamleader opnieuw vertrouwen, in de vorm van een investering van 2,5 miljoen EUR. Dat geld zal gebruikt worden om de software verder te ontwikkelen, maar ook om de organisatie te professionaliseren en de Europese expansie te ondersteunen. Dankzij deze investering kunnen we tegelijk lokaal inzetten op productoptimalisatie en customer success, met de financiële ruimte om ons ook op de buitenlandse markt in de kijker te spelen. In mei 2014 stopte Fortino al 1 miljoen EUR groeikapitaal in Teamleader.

Belgische groei, Europese ambitie

Drie jaar na de oprichting van Teamleader hebben we zo onze grootste financiële injectie tot nu toe beet. Op die korte tijd groeiden we uit tot een schaalbaar bedrijf met 24 werknemers en een kantoor in Amsterdam, dat in januari de deuren opende. Kantoren in Berlijn en Parijs staat nog dit jaar op de planning. Daarna volgt de rest van Europa.

Lokaal & internationaal

In België oogsten we succes door de klant een uitstekend platform aan te bieden met uitzonderlijke ondersteuning. Die aanpak wordt nu internationaal op schaal gebracht, onder andere door de support stevig te verankeren in lokale kantoren. Want Teamleader is niet alleen makkelijk in gebruik, we helpen MKB-ers ook intensief om met de software aan de slag te kunnen. Software-with-a-service, in feite. Zo haalt elke klant het meeste uit het pakket.

Product prioritair

De ruggengraat van Teamleader blijft natuurlijk de software. Daarop zal nooit worden bespaard: het product krijgt altijd prioriteit. De mobiele applicatie wordt momenteel sterk verbeterd, voor onze webapplicatie zijn er de recente plug-ins voor Google Chrome en Office 365, en ook onze talloze integraties met andere software breiden we continu uit.

Daarbij houden we steeds in het achterhoofd hoe een onderneming zijn manier van zakendoen kan stroomlijnen. MKB-ers zo gebruiksvriendelijk mogelijk aanbieden wat vroeger enkel voor grote ondernemingen was weggelegd, dat is ons streefdoel.

Menselijke investeringen

De groei van Teamleader gaat gepaard met een fiks aantal aanwervingen, zowel voor binnen- als buitenland. Momenteel staan er 20 vacatures open, gaande van ontwikkelaars, sales-mensen en customer success tot een HR manager, CFO en CMO. Verwacht wordt dat het personeelsbestand tegen eind dit jaar aangroeit tot het ronde getal 50.

"Van bij de start waren we gecharmeerd door en onder de indruk van de kwaliteit van het product, de ondernemingszin en passie van het hele team en de sterke focus op de MKB-klant," aldus Duco Sickinghe, oprichter van Fortino. "Na de groeispurt in België en de veelbelovende start in Nederland zijn we ervan overtuigd dat Teamleader alles in huis heeft om zijn sterke groeicurve in de ons omringende landen verder te zetten.”

Onmiskenbaar momentum

In april mochten we nog een award in ontvangst nemen op conferentie The Next Web Europe in Amsterdam. Die prijs ging gepaard met een investering van 100.000 EUR, en beloonde de beste pitch van 75 deelnemende start-ups. Teamleader haalde ook de selectie van de Benelux Tech Tour. Dat evenement start vandaag en wil drie dagen lang beloftevolle start-ups en groeibedrijven uit de Benelux in de kijker zetten.

Momenteel gaat het dus snel voor Teamleader. We zullen niet nalaten dat momentum ten volle in ons voordeel te gebruiken. De eerste helft van het jaar was een droom, en de hele ploeg staat paraat om ook de volgende 6 maanden op dit spoor verder te gaan. Verwacht dus maar grootse dingen van Teamleader. Dat doen wij namelijk ook.