Teamleader Blog Article

Teamleader lanceert Integratiefonds van 1 miljoen euro

Teamleader lanceert Integratiefonds van 1 miljoen euro

Met veel trots stellen we Teamleaders Integratiefonds voor. Softwareontwikkelaars kunnen een deel van dit fonds verzilveren door een nieuwe integratie tussen hun app en Teamleader te bouwen, of door een bestaande integratie te verbeteren.

Het nieuws is een enorme stap in onze evolutie van product naar platform: zo kunnen we onze gebruikers helpen nóg slimmer te werken, ontwikkelaars aanmoedigen om deel te worden van ons ecosysteem en de drempel verlagen voor ondernemers die twijfelen over de cloud.

Vorig jaar lanceerden we op ons Work Smarter-event de Teamleader Marketplace: een platform om al je favoriete tools met elkaar te verbinden. Op 15 mei, tijdens de Belgische editie van Work Smarter, was het tijd om onze volgende stap te onthullen. Met het Teamleader Integratiefonds van 1 miljoen euro kunnen we vanaf nu nog meer integraties bouwen. 

Waarom meer integraties creëren?

Het is geen geheim: we zijn fan van de cloud en we geloven sterk dat elk bedrijf er voordeel uit kan halen. Veel experts zijn het daarmee eens: initiatieven zoals de Digital Single Market van de Europese Commissie zien de cloud als een grote economische drijfveer.

Ons doel is om de werking van bedrijven te versterken dankzij snelle toegang tot meer integraties tussen Teamleader en andere applicaties. Het resultaat? Een veel groter aanbod voor onze (potentiële) klanten, afgestemd op hun specifieke manier van werken, zodat ze nóg productiever en efficiënter worden.

Hoe versterken deze integraties jouw bedrijf?

  • Cloudapplicaties die data delen en naadloos samenwerken verbeteren de productiviteit, cost-efficiency en samenwerking binnen je bedrijf, wat een positieve impact heeft op winst en groei.
  • Door applicaties te kiezen die elkaar aanvullen en je volledige workflow ondersteunen, zet je een cruciale stap in de digitale transformatie van je bedrijf.
  • Cloudsoftware biedt een betaalbare manier om de ICT van je bedrijf in handen te nemen. Gecombineerd met andere digitale bedrijfsactiviteiten, zorgt dit voor meer groei en werkgelegenheid.

Maarten Van Hoorickx, Country Manager België: “Een doorsnee mkb'er kan Teamleader gebruiken in combinatie met grotere SaaS-applicaties, zoals Dropbox, Office365 of MailChimp. Met het Integratiefonds kunnen we dergelijke tools naadloos op lokale software afstemmen, zoals boekhoud- of marketingsoftware. We zijn enorm enthousiast over dit nieuwe initiatief, dat onze lokale aanpak ondersteunt.”

Wat is het voordeel voor andere softwarebedrijven?

De softwaremarkt is groot en soms zelfs overweldigend - vooral voor ondernemers die niet thuis zijn in tech. Waarom zouden we hen overstelpen met concurrerende aanbiedingen als we ook kunnen samenwerken?

Het Integratiefonds geeft softwareleveranciers dat extra duwtje in de rug om tools te ontwikkelen die ook afgestemd zijn op andere software. Door toegankelijke oplossingen aan te bieden voor dagelijkse uitdagingen, kunnen ze een nieuw publiek bereiken.

Bovendien maken ze door te integreren met andere software ook hun eigen product beter. Iedereen wint dus.

CTO Tom Schouteden: “We willen Europese bedrijven bewust maken van de voordelen van een gekoppelde workflow in de cloud. We willen Teamleaders ecosysteem zo veel mogelijk uitbreiden om aan alle mogelijke noden van ondernemingen te beantwoorden. En we willen het voor andere SaaS-providers zo eenvoudig mogelijk maken om deel uit te maken van dat ecosysteem. Op die manier kunnen we betere producten met meer mogelijkheden aan onze kopers aanbieden en toegang krijgen tot elkaars doelpubliek.”

Hoe kunnen ontwikkelaars hun idee indienen?

We bouwden een gloednieuwe API. We hielden daarbij mogelijke toekomstige samenwerkingen voor ogen, zodat het veel makkelijker is om een nieuwe integratie te bouwen.

Ben jij een softwareontwikkelaar en wil je je eigen integratie bouwen? Uitstekend idee. Met toegang tot bijna 10.000 mkb-bedrijven over heel Europa en tal van co-marketingmogelijkheden is ons Integratiefonds de perfecte manier om het bereik van je software te vergroten.

Ontdek snel of je in aanmerking komt en dien je aanvraag in