Teamleader Blog Article

Teamleader: Rebranded

Teamleader: Rebranded

Sinds de oprichting van Teamleader in 2012 is het bedrijf in een stroomversnelling terechtgekomen. Zowel een uitbreiding van het team als een groter klantenbestand zorgen voor frisse ideeën. Toch is Teamleader steeds trouw gebleven aan haar oorspronkelijke visie en missie. Al vanaf de start is duidelijk gebleken waar Teamleader voor staat; alleen, het werd nooit opgeschreven.

TeamleaderIn de loop van de afgelopen weken - zeg maar maanden - hebben we daarom bij Teamleader koers gezet in de richting van een versterking van onze identiteit. In deze zoektocht trachtten we onze sleutelwaarden en eigen brand identity te definiëren. Dit alles in de lijn van onze internationale expansie. Want, zoals je misschien al merkte, beperkt Teamleader zich al lang niet meer tot België alleen.

Dankzij deze oefening creëerden we een tagline die volledig aansluit bij de missie die Teamleader vooropstelt:

Work Smarter

“Teamleader combines insight with intuitive tools designed for growing businesses to work smarter.”
 

Met deze tagline voelen we dat onze kernwaarde beter wordt uitgelicht. Dit wordt ook verder versterkt in de voordelen die Teamleader biedt naar haar klanten:

Build better relationships
Organize your business
Collaborate with your team

Uit al deze caffeïnegevulde brainstorms ontstond een verfrissende nieuwe stijlgids, met als kers op de taart een gloednieuw logo dat we met lichte trots aan jullie kunnen voorstellen:


Teamleader logo

 

Waarom exact dit logo? Sta ons toe even uit te weiden:

Onze initialen zijn vervaardigd in origamiletters om de precisie en vindingrijkheid van Teamleader te reflecteren. De link met origami is meer dan symbolisch. Origami is een kunstvorm die belichaamt hoe gerichte inspanning kan leiden tot onverwachte resultaten. Net zoals een doodgewoon blad papier omgevormd kan worden tot iets prachtigs, heeft Teamleader hetzelfde toegankelijke proces. Met verrassende efficiëntie kan de simpele en intelligente interface van Teamleader schijnbaar ordinaire data omtoveren in iets bruikbaars dat klanten slimmer laat werken. En wij zijn van mening dat, net als origami, die resultaten iets prachtigs zijn.

Het nieuwe design van de applicatie maakt ook deel uit van deze rebranding. Maar daar hield het niet op: terwijl we onze nieuwe identiteit probeerden te achterhalen, definieerden we enkele kernwaarden waarvan we vinden dat ze Teamleader het beste omschrijven. Dit zijn ze:

We zijn net zoals jij
Teamleader is toegankelijk; we denken vanuit het perspectief van een groeiende onderneming zoals de jouwe. We zijn lokaal, we zijn amicaal. We zijn het soort bedrijf waarmee je kunt praten met een biertje of een wijntje erbij - niet het stoffige, zakelijke bedrijf dat alleen zichzelf hoog acht.

Meer tijd voor wat echt telt
We geloven in het optimaliseren van klantbeheer, facturatie en projectmanagement. Klopt, er zijn tal van beproefde manieren van werken, maar er zijn ook slimme kansen op verbetering die hand in hand gaan met het digitale en de cloud. Wij spelen hier op in met een intuïtief design dat je toelaat om beter te werken.

We willen dat jij succesvol wordt
We willen groeiende ondernemingen helpen bloeien - vergeet niet dat jullie succes ons inspireert. Dat maakt van Teamleader een gezamenlijke inspanning; we denken met zorg na over antwoorden op de dagelijkse problemen die onze klanten ondervinden. En we zijn pas tevreden als jij dat ook bent.

Top of mind for top work
Werk evolueert constant. Door onze gebruikers relevante inzichten te bieden zodat ze beter bouwen, organiseren en samenwerken, blijft Teamleader scherp. We inspireren ondernemingen door ideeën te delen - waardoor zij weer kunnen focussen op wat echt telt. Het vertrouwen en de geloofwaardigheid die ons te beurt vallen, maken van Teamleader een betrouwbare partner.

Eén moeilijkheid vereenvoudigd
Intuïtief en makkelijk bruikbaar betekent dat Teamleader-klanten voordeel halen uit een recht-voor-de-raap product dat eenvoudig integreerbaar is in gelijk welke workflow. Daarbovenop bespaart het je kostbare tijd, en dat zonder dubieuze contracten of ingewikkelde handleidingen.

Een vat vol ideeën, inzichten en tools
Teamleader is een betaalbare oplossing die gebruikers de nodige data, rapporten, How To’s en geïntegreerde tools aanbiedt - een uitmuntende customer service niet te vergeten. Gebruikers kunnen rekenen op Teamleader om hun huidige methodes en workflow te optimaliseren met een goed ontworpen software en nieuwe ideeën.