Teamleader blog
Teamleader Blog Article

Teamleader neemt softwarebedrijf Yadera over: “een perfecte match”

Jeroen De Wit - CEO Jeroen De Wit - CEO on 03 sep 2019 in Nieuws

Teamleader neemt softwarebedrijf Yadera over: “een perfecte match”

Vandaag zijn we trots. Trots om te kunnen aankondigen dat het Belgische softwarebedrijf Yadera voortaan onder de vleugels van Teamleader valt. Met deze overname verwelkomen we een fijn team met topsoftware in onze Teamleader-familie. 

Al sinds 2012 zet Teamleader zich in om het werk van kleine- en middelgrote bedrijven te vereenvoudigen. Met deze overname verstevigen we de positie van Teamleader als dé all-in-one oplossing voor mkb-bedrijven.

“Een perfecte match”

Het huidige Teamleader aanbod - een eenvoudig systeem dat CRM, projectmanagement, sales en facturatie combineert - is gericht op kleine bedrijven die zich richten op de zakelijke dienstverlening, zoals vakmannen uit de bouw en een brede waaier aan marketingbureau’s. De software van Yadera omschrijft zich als ‘Professional Services Automation’ en vereenvoudigt het dagelijkse werk van middelgrote bedrijven, zoals creatieve bureau’s, marketingbureaus, consultancy- en IT-bedrijven. Een mooie combinatie dus.

“We kunnen nu meegroeien met klanten die hun bedrijf uitbouwen en groter worden.”

Dat vindt ook onze CEO, Jeroen De Wit: “Teamleader en Yadera zijn de perfecte match. Door onze krachten te bundelen, worden we samen de logische keuze voor iedereen die zijn dagelijkse workflow wil verbeteren. Hiermee gaan we het werk van nog meer ondernemers vereenvoudigen.”

Daarnaast zijn we ook blij dat we nu kunnen meegroeien met klanten die hun bedrijf uitbouwen en groter worden. In het verleden betekende dit soms dat Teamleader niet meer de juiste oplossing was voor hun bedrijf. Nu kunnen we hen met Yadera ook in die fase van hun groei ondersteunen. 

“Samen zijn we de logische keuze voor iedereen die slimmer wil werken en zijn dagelijkse workflow wil automatiseren.”

Duidelijke groeiambities

Ook onze nieuwe collega’s van Yadera zijn enthousiast: “In 2014 richtten Sammy Colson en ik Yadera op. In de afgelopen jaren hebben we een software en klantenbestand gebouwd om trots op te zijn”, vertelt Ben Vloemans, founder en CTO van Yadera. “Door toe te treden tot de Teamleader-familie starten we een nieuw hoofdstuk in onze groei. We zijn ervan overtuigd dat we ieder Europees agency voortaan van de de best mogelijke oplossing kunnen voorzien”, vult co-founder Sammy aan.

“We zijn ervan overtuigd dat we ieder Europees agency van de best mogelijke oplossing kunnen voorzien.”

“We blijven met Teamleader de ambitie koesteren om alle mkb-bedrijven in Europa te bedienen”, aldus Jeroen De Wit. “Het segment van agencies is daarbij erg belangrijk. Met de komst van Yadera kunnen we nu nog meer agencies een sterke tool aanbieden om hun dienstverlening te automatiseren. De kwaliteit van Yadera’s software, hun groeitraject en het team zijn indrukwekkend. Ze kennen de agency-wereld door en door. Samen zullen we nu verder bouwen aan de succesformules van Teamleader en Yadera.”

Campaign_Teamleader-Yadera_Image-Newsletter

Eén bedrijf, twee softwaretools

Beide softwaretools vallen nu onder de vleugels van Teamleader, maar blijven naast elkaar bestaan. Klanten van zowel Teamleader als Yadera zullen het product zoals zij dat kennen, kunnen blijven gebruiken en hoeven zich dus geen zorgen te maken. Integendeel, zowel Teamleader- als Yadera-klanten zullen enkel welvaren dankzij de gecombineerde kennis en expertise van beide bedrijven.

Continue investering in product

“We blijven ook volop investeren in verbeteringen en nieuwe features in onze software”, besluit Jeroen. “Je hebt vast gemerkt dat we de afgelopen periode heel wat verbeteringen hebben gelanceerd. Denk maar aan de nieuwe Pipeline view voor deals, winstmarge op projecten en tal van mobiele updates. Die machine blijft onvermoeid op volle toeren draaien. Zo mag je de komende weken nog updates rond Projecten, Taken en Deals verwachten.”

Ondertussen werken wij er achter de schermen aan om de integratie van de teams van Teamleader en Yadera in goede banen te leiden. Het belooft alvast een boeiende periode te worden. 

Je kunt ons trouwens voor de eerste keer onder één vlag zien verschijnen tijdens ons Work Smarter evenement op 5 november. Schrijf je dus zeker in!