Teamleader blog
Teamleader Blog Article

Tuinjan: “Teamleader bespaart ons heel wat administratie en bureautijd.”

Marlous Stam Marlous Stam on 11 sep 2019 in Klantverhalen

Tuinjan: “Teamleader bespaart ons heel wat administratie en bureautijd.”

Ecologisch tuinaannemer Tuinjan vond in Teamleader de ideale oplossing voor efficiëntere administratie, klantopvolging en facturatie. Lees hier het volledige verhaal!

Wie? Jona Van Laer, oprichter Tuinjan
Wat? Ecologische, duurzame en onderhoudsvriendelijke tuinen
Teamleader sinds? 2017
Grootste uitdagingen? Klanten en facturen opvolgen, digitale werkbonnen maken, administratie beperken

Tuinjan ontwerpt en creëert totaalontwerpen vanuit een ecologisch en duurzaam perspectief. De 22-jarige Jona van Laer nam het bedrijf in 2017 over, en stelde meteen een aantal basisprincipes op. Zo moet alles duurzaam zijn, van het kiezen van de beste plant tot de verplaatsing naar de klant. Dat gebeurt met een elektrische bakfiets of, als het materiaal te zwaar is, met een bestelwagen op aardgas. 

BE_Blog_Testimonial_Tuinjan3BE_Blog_Testimonial_Tuinjan4

Jona over de aanpak van Tuinjan: “We kijken vooral naar ecologisch verantwoorde materialen en kiezen bijvoorbeeld bewust niet voor tropisch hardhout.” Bij elke tuin staat ook een creatieve benadering centraal: “De beplantingskeuze passen we aan aan de situatie en niet omgekeerd. In de tuin waar we nu werken wilde de eigenaar meer vogels aantrekken. Er was een vijver, maar die hebben we opnieuw aangelegd. Aan de struiken groeien bessen die het hele jaar door vogels lokken.”

“Ons motto is eigenlijk om van elke tuin een klein natuurgebied te maken. Biodiversiteit, creativiteit en onderhoudsvriendelijkheid staan daarbij centraal.” 

 

 

De drang naar verhoogde efficiëntie 

Een ander basisprincipe dat voor Jona meteen centraal stond was efficiëntieverhoging. “We zijn in 2017 met vier collega's gestart en ik was vanaf dag één op zoek naar slimmere werkmethoden. Zo wou ik bijvoorbeeld meteen digitaal werken met Teamleader. In onze sector is de digitalisering nog niet zo ver, maar wij zijn er wel heel hard mee bezig. Ons doel? Bureautijd zoveel mogelijk beperken, zodat er meer tijd overblijft voor onze passie.” 

“Digitalisering is in onze sector nog niet zo ver. Wij wilden onze bureautijd zoveel mogelijk beperken, zodat er meer tijd overblijft voor onze passie.” 

Volgens Jona waren de voordelen van die keuze meteen duidelijk. “We hebben meer structuur en overzicht, want we vinden makkelijk de juiste informatie terug. Dat bespaart ons bovendien ook tijd. Dankzij Teamleader ben ik niet gedoemd om uren aan m’n bureau te zitten om onze papierwinkel te regelen. Ik kan ook nog eens naar buiten, waar m’n passie ligt.” 

“Daarnaast kunnen we van overal werken. Omdat we gebruik maken van cloud tools, hoeft er zelfs geen externe software geïnstalleerd te worden. Al onze gegevens zijn snel toegankelijk via het internet.”

Probeer ons twee weken uit. Zonder gedoe. Zonder te betalen.

Vervang vandaag nog je papierwinkel en probeer Teamleader twee weken uit. Vind je het niks? Geen probleem. Dan betaal je ook niks.

Probeer nu gratis

Teamleader: Tuinjan’s digitale rechterhand 

Klantrelaties beheren, facturen en offertes opmaken en zelfs projecten beheren, doet Tuinjan dan ook digitaal met Teamleader. “De allereerste factuur die we verstuurden, werd in enkele klikken verstuurd vanuit Teamleader. Zo hoefden we achteraf geen papieren documenten in te scannen om onze administratie te digitaliseren en konden we meteen efficiënt van start.” 

BE_Blog_Testimonial_Tuinjan5BE_Blog_Testimonial_Tuinjan6

Goed klantenbeheer is volgens Jona cruciaal. “Teamleader koppelt met heel wat andere tools, Zapier bijvoorbeeld. Zo kan je instellen dat een klant die een contactformulier invult op je website, automatisch aan je klantenbestand in Teamleader wordt toegevoegd, met alle relevante gegevens. Daarna wordt automatisch een deal aangemaakt, en gaat die automatisch naar de fase ‘Aanvraag ontvangen’, zodat je hem moeiteloos kan opvolgen.” 

“We registreren ook onze werkuren, dat kan zelfs met de mobiele app van Teamleader. Je maakt via je mobiel een werkbon aan, voegt materialen toe, afgelegde kilometers en werkuren. Je klant kan ter plekke die werkbon ondertekenen en je zet die nadien in no time om in een factuur.” 

“Er is één iemand op kantoor die het geheel overziet, offertes opmaakt en facturen verstuurt. Maar dat kost ons dus een stuk minder tijd. En omdat onze concurrenten digitalisering echt niet als prioriteit zien, levert die tijdswinst ons meteen een concurrentievoordeel op.” 

“Ik was meteen overtuigd van de meerwaarde van Teamleader. Niet alleen door het gebruiksgemak, maar ook de uitstekende klantendienst.” 

BE_Blog_Testimonial_Tuinjan

De toekomst van Tuinjan: van digitalisering naar automatisering

Tuinjan zal de ingeslagen weg dan ook zeker vervolgen. “We zijn al digitaal - we versturen geen enkele factuur op papier - maar via automatisering kunnen we zeker nog efficiënter te werk.” 

Teamleader is voor ons de basis waaruit we starten, en dat zal ook in de toekomst zeker zo blijven. We willen via de Marketplace nog meer integraties ontdekken en zo onze manier van werken verder optimaliseren.”

Ik zou het eigenlijk aanbevelen aan iedereen die facturen verstuurt of een klantenbestand heeft. Je haalt er zoveel uit voor een minimale investering. Mijn advies: probeer ook je boekhouding digitaal te doen en te koppelen aan Teamleader. Anders moet je je facturen uitprinten en door je boekhouder laten inscannen. Dat is écht niet aan te raden.”