Teamleader Blog Article

MYPUP: "Teamleader was voor ons dé manier om op een gestructureerde en professionele manier aan de slag te gaan."

MYPUP:

MYPUP helpt duizenden gebruikers pakketten eenvoudig verzenden en ontvangen op kantoor. Teamleader gaf hen meer structuur en professionaliteit.

Wie? Martijn van Schaveren, eigenaar en commercieel directeur MYPUP
Wat? Onbemande en beveiligde kluisjesmuren binnen kantoorgebouwen
Teamleader sinds? Juni 2015
Modules? CRM
Uitdaging? Overzichtelijk werken met duizenden contacten

MYPUP levert onbemande, beveiligde kluisjesmuren om pakketjes af te halen, terug te sturen en te verzenden vanaf je kantoor zonder dat de receptie of de postkamer daar last van heeft. Sinds anderhalf jaar heeft MYPUP reeds duizenden tevreden gebruikers, onder andere bij grote kantoren als KPMG, Booking.com en Nationale Nederlanden.

Kantoor vanuit gang                      Scherm laptop

Op zoek naar een workflowtool

Voordat MYPUP met Teamleader van start ging, gebruikten ze eigenlijk geen specifiek workflowsysteem. Wel deden ze veel in Excel. Vorig jaar waren ze nog een jonge onderneming, met ook een bijbehorend klein budget. “Teamleader was voor ons dé manier om gestructureerd en professioneel aan de slag te gaan, met een systeem dat normaal lijkt weggelegd voor bedrijven met een veel groter budget. Het was voor ons een enorme uitkomst.”

"Onze aandeelhouder wil af en toe graag een rapport om te zien hoe we ervoor staan. Dat halen we nu moeiteloos uit de statistieken."

MYPUP heeft zoveel gebruikers dat een heldere workflow een noodzaak wordt. "Elke werknemer van onze klanten krijgt toegang tot het pick up point op zijn werkplek. Dat maakt duizenden gebruikers die bovendien vaak vragen hebben over van alles. Al die personen zitten in de CRM. Ook het salesgedeelte van de tool, inclusief pipeline, is enorm belangrijk om de boel gestructureerd en overzichtelijk te houden. Daarnaast wil onze aandeelhouder graag af en toe een rapport om te zien hoe we ervoor staan. Dat halen we nu moeiteloos uit de statistieken."

Bureau laptop    Bureau met medewerker    Scherm sales medewerker

De fijnste feature van Teamleader? “Voor ons vooral de pijplijn en het CRM. Doordat alle communicatie met onze gebruikers in de CRM zit, kan iedereen hier de telefoon opnemen en een klant te woord staan. Je ziet namelijk onmiddellijk wat de geschiedenis met iemand is.”

Tussen zijn complexe concurrenten vormt Teamleader een welkome afwisseling, zo begrijpt Martijn ondertussen. “Ik had geen enkel benul van welke pakketten er allemaal beschikbaar waren op de markt, dus toen ben ik me gaan oriënteren. Ik heb verschillende demo’s aangevraagd, vooral Amerikaanse systemen. Maar daar kwam ik eigenlijk niet heel erg ver mee: ik moest me er telkens zo in verdiepen, met zo weinig ondersteuning, dat ik snel afhaakte.”

De keuze voor Teamleader

Wat voor Martijn de doorslag gaf om Teamleader te kiezen? “De duidelijke opzet en de laagdrempelige instap, maar vooral de persoonlijke follow-up en de uitstekende begeleiding bij het opzetten van het systeem. Dat zou mij heel veel tijd gaan kosten - tijd die ik als ondernemer echt niet kan missen."

Kantoor logo vanuit gang                      Krat logo

Dat kan natuurlijk anders en beter. "Toen ik bij jullie op kantoor kwam, werd ik meteen heel goed geholpen. Er werd echt tijd voor mij genomen, dat was fantastisch. Bij andere systemen kon ik alleen maar mailen naar een helpdesk, en vaak alleen in het Engels.”

Ondanks zijn enthousiasme kan Martijn nog veel ontdekken over Teamleader. “Ik denk zelfs dat wij 80% van de features niet eens gebruiken. We zijn een jong bedrijf en heel erg druk, dus we gebruiken het systeem heel functioneel: wat ik weet en wat ik nodig heb.”

stap1    stap2    stap3

Martijn is dus een tevreden gebruiker. “Teamleader is gemakkelijk, toegankelijk - want Nederlandstalig, erg handig! - en bovendien superbetaalbaar voor startende bedrijven. En als je meer medewerkers krijgt, groeit Teamleader makkelijk met je mee. De persoonlijke benadering en professionele service maken het af. Tijdens de demoperiode kreeg ik het gevoel dat jullie me graag als klant wilden. Dat deden de andere systemen die ik getest heb allemaal niet.”

"Teamleader is gemakkelijk, toegankelijk en superbetaalbaar."

Zicht kantoormedewerker