Vochtstop: “Teamleader levert ons 80% tijdwinst op”

Wanneer we Sebastiaan Bugaj spreken, is de tweede coronagolf in volle gang. Hij heeft er gelukkig weinig last van. Trots vertelt hij over zijn bedrijf Vochtstop: “We doen aan duurzame vochtwering, echt specialistisch werk. Je krijgt een droge woning, minder stank, minder energieverbruik, een fijn leefklimaat en een kelder die je wél kunt gebruiken. Ik vind het leuk om mensen te helpen, daar doe ik het voor.”

Ondernemer: Sebastiaan Bugaj
Bedrijf: Vochtstop, 2 vaste medewerkers
Teamleader sinds: mei 2018
Klanten: Woningbouwverenigingen, vastgoedbeheerders, particulieren, architecten, vastgoedbeleggers, VvE’s en aannemers.
Doel: "Ik heb nu nog niet echt een doel. Ik wil wel groeien, maar niet te snel."

Sebastiaan gaat niet in zee met koopjesjagers. “We gaan altijd voor kwaliteit, dus voor goedkoop ben je bij mij niet aan het juiste adres. Wij regelen alles voor een opdrachtgever, van de communicatie met bewoners tot de parkeervergunningen. We geven dan ook garantie.” benadrukt Sebastiaan. “Als je geen geld hebt voor een Mercedes, moet je een fiets kopen. Maar dan moet je niet verwachten dat je snel thuis bent,” lacht hij.

Een stukje legacy achterlaten

Toen Sebastiaan met zijn bedrijf begon, hield hij zich alleen bezig met het onderzoeken van vochtproblemen. Hij merkte dat veel klanten ook op zoek waren naar een oplossing. Inmiddels regelt Vochtstop dus ook de vochtwering zelf.

In Teamleader kon Sebastiaan zien dat deze werkwijze een stuk rendabeler is dan puur onderzoek. “Voor alleen onderzoeken moet je relatief hard werken voor je geld. Nu we ook de vochtwering doen, verdienen we veel meer. Het gaat heel simpel: ik stuur een offerte via Teamleader en de jongens gaan aan de slag.”

Het runnen van een eigen bedrijf bevalt Sebastiaan prima. Het contact met mensen op de bouwplaats, projectleiders en nieuwe opdrachtgevers vind ik heel leuk. Als ik door Den Haag rijd, zie ik overal monumentale panden waar ik aan heb gewerkt, dat is toch een stukje legacy wat je achterlaat.”

80% tijdwinst door Teamleader

Om ervoor te zorgen dat die contacten ook goed zijn opgeslagen, maakt hij gebruik van work management tool Teamleader. “Al bij het allereerste contact aan het begin van een traject, zet ik de klant in het systeem. Zo staat alles op de juiste plek en hoef je nooit te zoeken naar de juiste gegevens.”

Het grote voordeel van Teamleader is namelijk dat je een volledig project vanuit één plek kunt beheren. “Ik maak vanuit Teamleader dan ook al mijn afspraken. Alle contactgegevens en adressen staan er al in. Het is een soort kerstboom waar je elke keer een kerstbal in hangt.”

“Vroeger tikte ik mijn offertes en facturen allemaal handmatig, nu hoef ik alleen maar op de knop Offerte of Factuur te klikken en staat alles meteen goed. Binnen een minuut ben ik klaar, het levert me 80% tijdwinst op.”

In de user story lees je hoe de workflow van Vochtstop eruit ziet en welke rol Teamleader daarin speelt:

NL Usercases Vochtstop V2

Uitdagingen in de markt

Sebastiaan werkt veel voor woningcorporaties, helaas blijken die niet bepaald de ideale klant. “Het is op het moment heel onrustig op de markt door de verhuurdersheffing. “Om dit tegen te gaan, komen er regelmatig nieuwe managers om te centraliseren of juist te decentraliseren.” Binnen Teamleader kun je heel eenvoudig contactpersonen aanpassen, Sebastiaan maakt daar geregeld (en dankbaar) gebruik van. “Ik heb mijn contacten binnen Teamleader altijd op orde.”

Toekomstmuziek

“Vorig jaar ben ik overgegaan naar een bv, toen kwam ik in een soort vacuüm. Alles loopt, wat zijn dan nog mijn doelen? Ik wil langzaam groeien, niet te snel. Ik heb nu twee man vast in dienst, in de toekomst wil ik naar vier man personeel. Daarvoor moet ik wel structureel projecten draaien.”

“Ik heb dan twee grote projecten per jaar nodig, maar tussendoor ook kleinere. Die zijn qua cashflow samen ook een grote klant.” Via Teamleader krijgt Sebastiaan direct inzicht in zijn inkomsten. Zo ziet hij direct wanneer de tijd rijp is om nieuw personeel in dienst te nemen.

  • 18/08/2021
  • Laatst gewijzigd op 20/07/2023

Gerelateerde blogposts