Teamleader blog
Teamleader Blog Article

Climatronix: "De eenvoud van Teamleader - elke mkb'er zou daar op kicken."

Robin Van Cleemput Robin Van Cleemput on 26 aug 2019 in Klantverhalen

Climatronix:

Climatronix draait op volle toeren: het innovatieve bedrijf gaat voor een digitale én persoonlijke service. Sinds 2016 is Teamleader daarbij onmisbaar.

Wie? Tomas van de Vijver, eigenaar
Wat? Klimaatsimulatie-toestellen, airco's en warmtepompen
Teamleader sinds? September 2016
Uitdaging? Administratie vereenvoudigen, bedrijfsprocessen digitaliseren

Met de bouw van klimaatkamers (stress- en stabiliteitskamers om medicatie, auto- en vliegtuigonderdelen te testen op verschillende temperaturen en vochtigheidsgraad) bevindt Climatronix zich in een nichemarkt. Die eerder beperkte afzetmarkt compenseert het bedrijf door ook een andere, populaire markt aan te spreken: de installatie van airco's en warmtepompen.

Tomas maakte in 2006 de switch naar een zelfstandig bestaan. Meer dan 10 jaar later draait de zaak op volle toeren: Climatronix bevindt zich in een booming sector en groeide uit tot een onderneming met 8 fulltime werknemers en 4 zzp'ers. “Ik kan met gemak nog 10 extra personeelsleden aannemen, maar dan boet ik automatisch in op kwaliteit. Het beperkt houden is een bewuste keuze - ik heb de kwaliteit graag zelf in handen en behoud daarom de persoonlijke controle over onze dagelijkse activiteiten.”

Climatronix_5.jpgClimatronix_9.jpg

“Vandaag is mijn rol gevarieerder dan ooit: klanten bezoeken, de agenda en projecten inplannen, mails beantwoorden, technische ondersteuning bieden, enzovoort. Kortom, ik ben verantwoordelijk voor het gros van het klantcontact. Maar ik verlies ook de connectie niet met de echte werkvloer: ik ben dus regelmatig op locatie om installaties zelf op te zetten. Dat persoonlijk contact wil ik als ondernemer blijven behouden.”

Probeer ons twee weken uit. Zonder gedoe. Zonder te betalen.

Vervang vandaag nog je papierwinkel en probeer Teamleader twee weken uit. Vind je het niks? Geen probleem. Dan betaal je ook niks.

Probeer nu gratis

Persoonlijke, digitale aanpak valt bij klanten enorm in de smaak

“Ik ben helemaal gek van technologie, noem me gerust een gadget man. In lang vervlogen tijden stelde ik nog facturen op met de hand, maar ik was wel continu op zoek naar verbetering. Op een bepaald moment was onze administratie via Word en Excel dringend aan vervanging toe. Enkele jaren geleden kochten we een peperdure server voor onze boekhouding die ook gewoon bij ons op kantoor stond. Iets wat je je in deze tijd niet meer kan inbeelden, ik in ieder geval niet meer. Bij een voetbalwedstrijd van mijn zoon, waar ook heel wat zelfstandige ouders aan de zijlijn stonden, hoorde ik voor de eerste keer de naam Teamleader vallen. Thuis startte ik direct mijn proefperiode, en ik was verkocht.”

“In de Benelux zijn we zeker niet de enige spelers op de markt, maar we kunnen ons wel goed onderscheiden door onze persoonlijke aanpak. Klanten bellen ons vaak met vragen, waarop we de tijd nemen om een professioneel advies te geven. Ieder telefoontje komt ook in Teamleader terecht, handig: zo bewaren we het overzicht. Ook de oproepen na werktijd via de mobiele app, wat weer heel handig is voor onze werknemers op locatie.”

"Klanten bellen ons vaak op met vragen. Wij willen het verschil maken door de tijd te nemen om hen persoonlijk te adviseren. Handig dat al deze binnenkomende oproepen ook automatisch in Teamleader terecht komen, zo bewaren we het overzicht."

Climatronix_57.jpgClimatronix_63.jpg

Facturatie onderging een succesvolle metamorfose

“Onze facturatie is compleet veranderd met Teamleader. Onze productartikelen hebben vaak ingewikkelde technische benamingen, daar kan dus gemakkelijk een foutje in sluipen. Gelukkig kan je dit in Teamleader snel corrigeren, bijvoorbeeld voor het aanpassen van de btw naar 6 of 21% of het toevoegen of verwijderen van een product. Ik doe gewoon mijn laptop open, bekijk snel alle opgemaakte facturen van de dag, voer nog een paar aanpassingen door en klik op ‘verzenden’. 80% van onze facturen versturen we digitaal via e-mail. De overige 20% gaat met de post de deur uit.”

Climatronix_51.jpg


“Wekelijks, soms zelfs dagelijks, krijgen we lovende commentaren over onze professionele service. Dat geeft veel voldoening. Onze klanten zijn onder de indruk van onze snelle digitale communicatie: een offerte opstellen en online door de klant laten goedkeuren, een factuur gemakkelijk aanpassen. Zelfs onze oudere klanten doen hun best om offertes online te ondertekenen. Dat gaat misschien niet altijd even snel, maar ook daar zijn de reacties overwegend positief. Mijn collega’s zijn me ook heel dankbaar. Onze administratie is sinds Teamleader niet tien maar duizend keer beter.”

 

"Wekelijks, soms zelfs dagelijks, krijgen we lovende commentaren over onze professionele service. De snelle digitale communicatie waarbij we online een offerte laten goedkeuren of facturen makkelijk aanpassen, valt zelfs in de smaak bij onze oudere klanten."

Climatronix_54.jpgClimatronix_50.jpg

“Teamleader in één woord? Eenvoud.”

“Teamleader in één woord omschrijven? Eenvoud. Een simpele interface, een paar menuutjes, snel terugvinden wat je nodig hebt - daar kickt elke mkb'er toch gewoon op? Als er morgen een nieuw personeelslid begint of er wordt iemand ziek, kan iemand anders de planning gemakkelijk opvolgen of overnemen: alle informatie is transparant en overzichtelijk. Na een paar uur kan iemand met de software aan de slag alsof die nooit iets anders deed. Er zijn soms softwarepakketten waar je van zou doodvallen als je ze ziet. Dit is toch wel een heel ander verhaal. Ik had voor Teamleader nog nooit een systeem gevonden waar ik tevreden over was. Teamleader is niet perfect, maar ik zie dat jullie wel constant aan de tool bijschaven. Je ziet dat er een goed geoliede machine achter zit.”

"Een simpele interface, een paar menuutjes, snel terugvinden wat je nodig hebt - iedere mkb'er zou gewoon kicken op de eenvoud van Teamleader."