Zo volg je verlopen facturen succesvol op

Fleur Willemsen Fleur Willemsen on 04 mei 2021 in Facturatie

Ooit te maken gehad met een wanbetaler? Of duurt het wel heel lang voor die ene factuur wordt betaald? Dat zou goed kunnen: in 2020 liet incassobureau GGN uitzoeken dat maar liefst 66% van het Nederlandse mkb last heeft van onbetaalde facturen. Irritant, he? Gelukkig kun je er iets aan doen.

Digitaal of automatisch factureren: hoe werkt dat?

Hoe leuk je je werk ook vindt, uiteindelijk wil je er toch voor betaald krijgen. Heb je een eigen bedrijf, dan moet je daar zelf voor zorgen. Liefst met zo min mogelijk kopzorgen natuurlijk. Daarom factureer jij het liefst zo efficiënt mogelijk. En dat betekent: digitaal factureren.

Zo maak je een factuur. Inclusief spoedcursus btw.

Fleur Willemsen Fleur Willemsen on 02 mei 2021 in Facturatie

Ben jij net voor jezelf begonnen, of heb je een bedrijf opgezet? Tof! Daar komt alleen wel de nodige administratie bij kijken. Geen zorgen: wij zijn er om je daarmee te helpen. Ook met het leuke deel van de administratie: factureren. Met dit stappenplan heb je in een handomdraai een standaardfactuur opgesteld.

Overzicht: dit zijn alle soorten facturen

Fleur Willemsen Fleur Willemsen on 01 mei 2021 in Facturatie

Facturen sturen is altijd een klein feestje waard: Het werk is gedaan, tijd voor de beloning. Wel belangrijk is het om de juiste factuur te versturen. Dat kan namelijk nogal verschillen per business. Met dit overzicht van alle soorten facturen praten we je graag bij!

Alles over factureren

Zonder factuur geen omzet, en zonder omzet geen salaris voor jou. Gelukkig is facturen maken een koud kunstje. Tenminste, als je eenmaal weet hoe het moet - én hoe het niet moet. Een foutje op je factuur kan je namelijk geld kosten. Maar geen zorgen: wij leggen uit hoe jij correcte facturen verstuurt. Tips, tricks, verschillende voorbeelden - doe er je voordeel mee!

De cashflow: wat is het en hoe bereken je het? (+ voorbeeld)

Tamara Wouda Tamara Wouda on 11 sep 2020 in Facturatie

In het kort: de cashflow is de olie die de motor van je onderneming draaiende houdt. Waarom een positieve cashflow zo belangrijk is en hoe je het berekent? Dit is de must-know informatie in een notendop.

Je cashflow verbeteren met digitaal factureren: zo werkt het

Tamara Wouda Tamara Wouda on 04 aug 2020 in Facturatie

Een positieve cashflow is cruciaal voor je onderneming. Het betekent dat er geld in de kassa zit op het moment dat je het nodig hebt. Je kan de cashflow op verschillende manieren beïnvloeden. Met stip op één: digitaal factureren.

Facturen berekenen: hoe doe je dat?

Tamara Wouda Tamara Wouda on 10 jun 2020 in Facturatie

Rekenfouten op een factuur zijn zoals dt-fouten in een krant: niemand wil zich er schuldig aan maken en toch komen ze voor. Een correcte factuur berekenen is geen quantumfysica, maar je moet er wel je hoofd bijhouden. Maar laat gerust je rekenmachine, je Excel voor Dummies-boek en je cursus staartdelen op zolder liggen. Zo eenvoudig is factureren anno 2020.

Btw vermelden op je factuur in 3 stappen

Pauline Veenstra Pauline Veenstra on 12 mei 2020 in Facturatie

Veel ondernemers breken hun hoofd (en rekenmachine) over de btw-regels op facturen. Want de btw-tarieven moet je volgens een strikt stramien op je factuur vermelden, of je riskeert een boete. Klamme handen en angstzweet zijn overbodig, want dit stappenplan loodst je door de to do’s.

Boetes door foute facturen: een dure grap voor ondernemers

Pauline Veenstra Pauline Veenstra on 28 apr 2020 in Facturatie

Een correcte factuur opstellen is geen rocket science. Integendeel: met een eerste goed voorbeeld ben je vertrokken. Al is het wel essentieel dat je factureert volgens de regels van de kunst. Een kleine uitschuiver kan je namelijk financieel zuur opbreken.