Terug naar het blog overzicht

Uitbreiding e-mailtracking

Uitbreiding e-mailtracking vanuit Gmail

emailtrack3

In onze Feature Friday van vorige week stond al te lezen dat we een nieuwe Google Chrome plugin hebben gelanceerd waarmee het mogelijk is om rechtstreeks vanuit Gmail uitgaande e-mail te tracken naar Teamleader. Deze week breiden we deze plugin uit: templates voor algemene mails die u gebruikt in Teamleader, kunnen nu ook rechtstreeks verzonden worden vanuit Gmail.

U kunt deze templates voor algemene e-mails zelf opstellen via het instellingenmenu in Teamleader. Daar kiest u bovenaan voor ‘Extra’ en dan voor de widget ‘Templates voor algemene mails’. Dit kunnen mails zijn die u vaak stuurt naar verschillende klanten, maar waarvan de inhoud gelijk blijft. Hier kunt u ook met verschillende variabelen werken, om toch een persoonlijke toets aan de e-mail te geven.gmail-logo

Naast de template-toevoeging aan de plugin, is het ook mogelijk om de plugin uit te schakelen, zodat de checkbox voor de tracking niet standaard aangevinkt staat. Dit kan via het  tandwiel rechts bij het opstellen van een nieuwe e-mail. Let wel op: als u de plugin uitschakelt, dan zal u steeds handmatig de tracking moeten inschakelen om een e-mail te tracken naar Teamleader.

Over de auteur

Vicky Van Riel - Marketing

Als kunstwetenschapper met roots in de psychologie weet Vicky niet alleen waar de betere film over gaat, ze kan ook perfect uitdrukken wat ze erbij voelt. Voor haar marketingfunctie beroept ze zich bovendien op een uitgebreide retailachtergrond. Vicky beweert van wielrennen te houden, al heeft niemand haar ooit van Amsterdam naar Gent zien fietsen.

Blijf op de hoogte van Teamleader en ontvang alle nieuwtjes als eerste!