Terug naar het blog overzicht

Uitgaande e-mail tracken (Gmail)

Uitgaande e-mail tracken

Het is altijd mogelijk geweest om uitgaande e-mail die verzonden wordt vanuit Teamleader bij te houden in de tracking per persoon of bedrijf, maar vaak werden e-mails die vanuit Gmail verstuurd werden, nergens in Teamleader opgeslagen.

Daarom bouwden we afgelopen week een nieuwe Google Chrome extensie waarmee het mogelijk is om alle uitgaande e-mail naar klanten direct op te slaan naar Teamleader. Via de Chrome Extension Store kunt u deze nieuwe plugin gratis downloaden.

Als u een e-mail stuurt nadat u de extensie heeft geïnstalleerd, zal u zien dat er in het opmaakvenster van de e-mail onderaan een nieuwe aanvinkbare optie verschijnt met de tekst “tracked”. Als u deze optie aanzet, dan zal de e-mail die u verstuurt vanuit Gmail ook worden opgeslagen bij de respectievelijke contactpersoon in Teamleader.

emailtrack

Bestaat de persoon naar waar u mailt echter nog niet in het systeem, dan zal er automatisch een nieuw contact worden aangemaakt in Teamleader. Onderaan in de tracking komt de inhoud van de mail te staan, zodat u steeds snel terug kan zoeken op e-mailverkeer.

Nog even een tip: als u klikt op het e-mailsymbool in de Teamleader tracking, kunt u filteren op deze activiteit. Alle verzonden en ontvangen e-mails die werden opgeslagen in Teamleader worden dan gefilterd. Dit geldt trouwens voor alle types tracking.

emailtrack2

Binnenkort wordt deze plugin nog verder uitgebreid. Het wordt dan ook mogelijk om e-mailtemplates uit Teamleader rechtstreeks in Gmail in te laden.

Opgelet! Deze plugin werkt enkel voor Google Chrome-gebruikers.

Over de auteur

Vicky Van Riel - Marketing

Als kunstwetenschapper met roots in de psychologie weet Vicky niet alleen waar de betere film over gaat, ze kan ook perfect uitdrukken wat ze erbij voelt. Voor haar marketingfunctie beroept ze zich bovendien op een uitgebreide retailachtergrond. Vicky beweert van wielrennen te houden, al heeft niemand haar ooit van Amsterdam naar Gent zien fietsen.

Blijf op de hoogte van Teamleader en ontvang alle nieuwtjes als eerste!